motorhome 5024832 1280

De 12 Vackraste Campingplatserna i Sverige

Sverige har ett fantastiskt landskap att erbjuda som är perfekt för att koppla av och koppla av. Detta gör Sverige till det perfekta resmålet för en campingsemester.

Även om Sverige är förhållandevis dyrt, så är det inte fallet för camping. I en stor prisjämförelse för Europa hamnar svenska campingplatser överraskande på topp av det billigaste landet för camping.

Högsäsongen är från mitten av juni till mitten av augusti – det är lämpligt att boka i god tid under denna tid.

Låt oss åka till den idylliska landsresan med de många sjöarna, skogarna och campingplatserna! Här är de vackraste oh bästa campingplatser i Sverige.

1. Sjöstugans Camping

Sjöstugans Camping ligger vid Smålands sjöområde, idylliskt belägen på en udde av sjön Möckeln. Kanotuthyrningen är ett utmärkt sätt att utforska sjön och dess stränder – orkar du inte paddla tillbaka efteråt är det bara att använda campingens bagageservice! Något speciellt väntar bastubesökare här: du kan inte bara svettas på bastubåten, du kan också hoppa rakt ner i det svala vattnet! Du kan koppla av på sandstranden och du kan enkelt ta dig ner i vattnet via badbryggorna.

2. Askeviks Camping & Stugor

Upplev Sveriges vilda landskap: Askeviks Camping & Stugor är omgiven av täta barrskogar. Här möts naturälskare, aktiva semesterfirare och de som söker avkoppling. Vänern lockar inte bara simmare, utan även sportfiskare – en båttur kommer väl till pass! Ta med egen båt för det finns båtplatser att hyra i hamnen!

Eller sätt dig på en trollingbåt med likasinnade och låt dem ta dig till de bästa platserna. Ut i naturen? Snör sedan på dig vandringskängorna och utforska södra Sveriges äldsta skogsområde och Tivedens nationalparks orörda värld. En dagskryssning på Göta kanal är perfekt för att koppla av och upptäcka regionen.

3. Langsjön Stugor & Camping

I mitten av Småland möter vi Langsjön Stugor & Camping: Langsjön ligger bara några meter bort och perfekt om du behöver svalka dig. Hobbykockar kan hjälpa sig själva till örtbädden här. Du kan få cykel- och vandringskartor i receptionen. Du kan också fundera på vilken utflykt som kommer härnäst över en läcker glass och färskt kaffe.

Cykla till Västervik och besök den berömda Astrid Lindgrens stad Vimmerby. Alternativt kan du mata och klappa älgar på Moose Park Virum eller klättra till svindlande höjder på Climbing Park Vimmerby Adventure.

4. Norrfällsvikens Camping

På Norrfällsvikens Camping känner familjerna sig särskilt hemma: Här kan de små utforska miljön i det naturliga tallskogsområdet och uppleva spännande äventyr.

I djurparken väntar kaniner, getter och åsnor på att bli klappade. I den vedeldade bastun på östra stranden nära Ulvön kan du titta rakt ut mot havet genom panoramafönstret. Eller så kan du njuta av ett dopp i bubbelpoolen på stranden. Efteråt kan du laga din middag över grillen. Om havet är för kallt för dig finns det även en utomhuspool som inbjuder dig att plaska runt

5. Daftö Resort

Saker är äventyrliga på Daftö Resort: campingen handlar om pirater! Barnomsorgen tar med de små upptäcktsresande på räder eller skattjakt. Och istället för att bo i den välkända husbilen kan du här bo i piratstugan! Daftö nöjespark erbjuder ytterligare äventyr. Äventyrsminigolf är lite tystare men inte mindre roligt!

Två sandstränder erbjuder tillräckligt med utrymme för att leka, stoja och simma i vattnet. En vandringsled med träningsspår leder runt campingen – möjligheten att göra något för din kondition! Ett massageerbjudande finns tillgängligt för dig att koppla av och varva ner.

6. First Camp Solvik-Kungshamm

Naturälskare, Fritidsidrottare och familjer uppskattar First Camp Solvik-Kungshamm. Lägret är omgivet av den imponerande Bohuslänska skärgården och erbjuder roliga aktiviteter för ungdomarna. Föräldrar kan cykla genom landsbygden och njuta av utsikten över Smogenbron mellan de karga klipporna.

De med sportambitioner kan under tiden svänga sina klubbor på den närliggande golfbanan. För dig som vill utforska området från vattnet men har lämnat båten hemma så finns det båtuthyrning på campingen!

7. First Camp Röstanga-Söderasen

First Camp Röstanga- Söderasen i södra Sverige ligger vid Söderasens nationalpark. Olika vandringsleder leder dig över bergsryggarna täckta av bokskogar eller förbi strömmande vattendrag i dalarna. Här kan du titta på grävlingar, vildsvin och fladdermöss eller svalka fötterna i dammens förbifartskanal.

Sjön Finntorpsdammarna är inte bara ett fiskeparadis: Vandrare och cyklister använder också sjöns vackra atmosfär för en omfattande tur längs stranden. Du kan simma dina längder i poolen, få ett bra hål på minigolfbanan och avsluta dagen med livemusik på kvällen eller träna dina grå hjärnceller med frågesport.

8. First Camp Björkäng-Varberg

Vill du ha en mysig semester? Då har du kommit rätt på First Camp Björkäng-Varberg, söder om Varberg! Den barnvänliga sandstranden ligger bara ett stenkast bort: Här kan barnen bygga sandslott och bada i havet när de vill. Eller bara gå långa promenader.

Om du vill ägna dig åt sport: Aktiviteter som boule, beachvolleyboll, fotboll och minigolf finns tillgängliga för dig. Det som sägs vara Europas äldsta fortfarande aktiva keramikverkstad ligger i Falkenberg: Törngrens Krukmakeri. Utställningar väntar på att beundras i den gamla verkstaden.

9. Camping Gustavsvik

Mycket variation väntar dig på Camping Gustavsvik: Du kan prova nya tricks på skatebanan och pumptracken. Förbättra din strategiska konst och målskytte i paintball. Klättra upp i trädtopparna på klätterbanan och kom väldigt nära att flyga på den 300 meter långa ziplinen. Golf, minigolf, kajakpaddling eller ståpaddling är lite mer avslappnat. Testa din uppfinningsrikedom och försök att fly från ”fängelseön”. I vattennöjesparken Lost City befinner du dig i en djungel med vilda forsar, skummande vattenfall, brusande vågor och de längsta vattenrutschbanorna i Sverige!

Dragsö Camping & Stugby ligger på ön Dragsö i Blekinge skärgård. Hyrbåtar och utrustning finns för sportfiskare. Om du vill utforska ön, ta cykeln.

Vad sägs om ett besök i Karlskronas örlogshamn från 1600-talet? Ett hopp i det svala vattnet från hoppbrädan i den klippiga badviken ger en nedkylning. De som inte är så modiga kan komma åt badbryggorna. Eller så kan du ta en hopp-på-hopp-av-båttur för att se de många öarna. Höjdpunkten: Här kan du simma med sälar!

11. First Camp Hagön-Halmstad

First Camp Hagön-Halmstad ligger i Halmstad på västkusten. Börja dagen med lite yoga eller träning. Ta sedan en promenad på den kilometerlånga sandstranden bortom sanddynerna och ha kul med en omgång minigolf på äventyrsminigolfbanan. Eller låt bollen flyga i en runda boule.

Utforska området på en hyrd Segway innan du avslutar dagen med en utsökt middag. Det varierade utomhusunderhållningsprogrammet med shower, dans, livemusik eller frågesport har något för alla.

12. First Camp Oknö-Mönsterås

Om du letar efter avkoppling, lugn och ro är First Camp Oknö-Mönsterås platsen för dig. Den idylliska campingen ligger vid Smålandskusten, inbäddad mellan vikar och ängar vid en liten fritidshamn.

De omgivande skogsstigarna inbjuder dig att vandra och cykla. Den breda stranden består av sand och fint grus och badbryggan tar dig ner i det svala vattnet. Äventyrsbadet Vattenpalatset bjuder på oändliga vattennöjen. Besök Kronobäcks klosterruin, ett före detta sjukhus och kloster. Ruinen är en populär bakgrund för evenemang som medeltidsdagar, marknader och konserter.

Lämna ett svar

Du Kanske Också Gillar