De vackraste campingplatserna vid Nordsjön

De vackraste campingplatserna vid Nordsjön

”Det där ögonblicket när du kommer tillbaka till Nordsjön efter en lång tid och hör ljudet av vågorna – ovärderligt…” , ”Dessa vågor -som ser ut-den där vinden-som luktar-Nordsjön, du förtrollar mig om och om igen” … man skulle kunna räkna upp otaliga sådana talesätt när man tänker på havet och speciellt på Nordsjön, särskilt i tider av längtan som dessa, när resor är bara en dröm är.
Havet -en plats för längtan och lycka. Här kan du varva ner, ta en paus från vardagen och låta vinden blåser i ditt ansikte med nöje. Nordsjön har en mycket speciell attraktionskraft , till skillnad från vid Östersjön är vågorna hårdare och stormigare här, vinden är starkare och havet ännu mer imponerande.Det är just därför som vi vill presentera de ‐ur vår synvinkel‐ vackraste campingplatser på den tyska Nordsjökusten, samt en plats i södra Danmark som särskilt tilltalade oss – ett förslag för att drömma och planera.

1) Camping- och husbilsplats Hörnum/Sylt

”…Jag vill tillbaka till Nordsjön, jag vill tillbaka till Westerland” – vem känner inte honom, läkarnas sång. Men Sylt är inte bara Westerland, Kampen och Zanzibar. Sylt är mycket mer speciellt i tystare söder om ön där denna plats ligger.
Campingen Hörnumer ligger direkt i dynlandskapet på den kilometerlånga sandstranden mitt i naturen.Den lugna staden Hörnum kan nås till fots på cirka 10 minuter. Där hittar du butiker och ett litet (billigt med Sylts mått mätt) fiskstånd, där det finns läckra fiskrullar och smårätter att ta med.
Campingplatsen erbjuder tältplatser direkt i sanddynerna och ställplatser för husvagnsplatser direkt i kanten av sanddynerna. Det finns också möjlighet att hyra husvagnar. För en familj på fyra betalar du cirka 40 € per natt. För husbilar finns en extra parkeringsplats med ett modernt tvättstuga direkt framför.
Prismässigt är platserna här jämförbara. Separationen beror främst på att ställplatserna för husvagnar ligger på sandig mark (bilar måste därför också stå utanför) och husbilar skulle inte komma långt hit. Om du inte har bil finns det en busshållplats inte långt från torget. Detta gör det enkelt att ta sig runt hela ön. Allt kan också utforskas underbart med cykel tack vare ett fantastiskt nätverk av cykelvägar.
Vi älskar denna plats för dess läge och enkelhet. Ett stenkast till den drömlika, oändligt långa sandstranden, ett stenkast till den lilla byn och allt detta på ett till den ökända ön ”Schicki Micki” som har så många andra sidor att erbjuda.

2) Dünencamping Amrum Amrum-Sylts ”lillasyster”

Så liten är söder om Sylt och väst från Föhr , den fjärde största ön i den nordfrisiska skärgården. Dessutom är Amrums Kniepsand den största stranden i Europa. Dünencamping Amrum är en vacker från säsongen 2021 uthyrd campingplats mitt i sanddynerna.
Nya servicefaciliteter, ny restaurang och butik, strandbar och ett brett utbud av evenemang går hand i hand med det nya hyresavtalet. Det blir en ny Kids Club för de minsta med pyssel, målning, skattjakt, sagokvällar och mycket mer. En stor lekplats och en lekstuga för dåligt väder finns också tillgängliga för föräldrar och barn. Det är bara ett stenkast genom sanddynerna till havet.
Platserna för husvagnar och husbilar är antingen på sand eller gräs, tältplatserna är alla på sand. Nytt för den kommande säsongen blir glampingboendet i ”Dünenlodge Zweieinander” eller ”Dünenlodge Family”, båda i naturliga, obehandlade träfat.
Hyra husvagnar kan också bokas. Priserna för en familj på fyra är mellan 450 kr och 550 kr, beroende på säsong, medan hyresboende är cirka 800 kr för 2 personer och 1000 kr för 4 personer. Hundar är tillåtna överallt. Vi ser redan fram emot att lära
känna den nyutvecklade campingen live!
3) Camping SPO
Inte direkt bakom vallen, inte inom gångavstånd till havet, utan vid ingången till staden är Camping SPO. Men: alla som känner Sankt Peter Ording vet att närheten till stranden bara är av underordnad betydelse här, för om du verkligen vill njuta av den ändlösa sandstranden så behöver du inte kom inte till fots, men slå ditt eget läger här för hela dagen. Att köra till stranden i en husbil är mottot. Du har åtminstone allt med dig och kan elda upp grillen på kvällen och njuta av solnedgången med havsutsikt. Du borde dock ha lämnat stranden vid 21.00.
Själva campingen har ställplatser och en grusplats för husbilar . Den totala ytan sträcker sig över 59 000 kvadratmeter med över 150 platser plus tältyta. Campingen är supervälskött och ren , allt du behöver finns tillgängligt. Frallor kan förbeställas fram till kvällen och sedan hämtas i kioskstugan där det även finns dryck och tilltugg.Under dagen säljs läckra fiskrullar från en foodtruck. Hundar är också tillåtna här, man kan ta en promenad från torget i riktning mot vallen och se de fantastiska solnedgångarna där.Receptionen är öppen dagligen från 8.00 till 22.00 och gästen hälsas när som helst med en underbar nordtysk stämning och villighet att hjälpa i alla frågor.
Det finns en busshållplats framför torget, så att gäster som föredrar att lämna sin husbil parkerad snabbt kan nå stranden med kollektivtrafik. En cykelväg leder också förbi torget. För en övernattning här (beroende på säsong) betalar du cirka 35 € för en familj på fyra personer. Och det bästa av allt: platsen är öppen hela året (förutom november). Varför inte gå till det grova havet på vintern?
4.) North Sea Camp NorddeichVi flyttar till Sylt, Amrum och St. Peter Ording lite ”söder” i riktning mot östfrisiska fastlandet till Norddeich , ett distrikt från norr. Direkt bakom havsvallen är North Sea Camp porten till Unescos världsarv Vadehavet . Så att säga, mitt emot de östfrisiska öarna, som inbjuder till ett dagsbesök, ligger platsen precis vid havet. Växlingen mellan lågvatten och högvatten kan upplevas här på nära håll platserna är mycket stora (mellan 105 och 135 kvm) och alla komfortplatser har egen färskvatten- och avloppsanslutning samt elanslutning.
Det finns ett separat område för gäster som reser med hundar. Här ska du i alla fall göra en lerhavsvandring – lerfälten ligger precis framför dörren. Det saknas heller aldrig animation på Nordsjölägret, både för barn och vuxna finns det mycket att erbjuda under högsäsong. För en familj på fyra betalar du cirka 55 € per natt, beroende på planens storlek och säsong.
5.) Superior Camping&Resort Hvjedbergstrand Danmark
Men eftersom Nordsjön inte bara sträcker sig över Tyskland vill vi också nämna en plats i södra Danmark i denna artikel. Nej, 5 eller här till och med 6-stjärniga överlägsna platser är vanligtvis inte de platser som vi nödvändigtvis besöker, men inte så här här! En av de vackraste platserna som vi någonsin har besökt, är Danmarks vackraste campingplats och semesterpark.
Blavand, där platsen ligger, erbjuder över 40 km av den vackraste vita sandstranden och otaliga rekreationsmöjligheter på torget och runt det. Endast sanddynerna skiljer platsen från havet och stranden. Det finns olika typer och storlekar av ställplatser, längre eller närmare havet, med egen vattenanslutning/utan, med eget badhus/utan, standardplatser, XL-platser, XL ‐ Lyxplatser men också semesterstugor, strandhotell, strandvillor, campingrum och och och….
Vid varje hörn finns en pampig sanitetsbyggnad och även överallt en lekplats med ”Hoppepude” – en uppblåsbar studsmatta.
Bredvid lekområdet, trampolinparken, västra staden och äventyrspoolen guidade mountainbiketurer och strandturer erbjuds av på plats ridstall. Men även om erbjudandet här låter lite överbelastat så kan du, men du behöver inte.
Om du vill kan du också tillbringa en helt avslappnad, lugn semester utan någon animation. Inga problem med platsens rymlighet. Och det cirka 1200 kvadratmeter stora hälsocentret med en hisnande utsikt över Nordsjön är en himmelsk oas av välbefinnande. Vuxna och unga över 16 år har 3 timmar fri entré varje dag under lågsäsong. Med 2 ångbad, 6 bastur, 8 pooler och många typer av behandlingar hittar alla den rätta avkopplingen.
Nordsjön – ett hav och ändå så många facetter
Visst finns det otaliga vackra platser på Nordsjökusten som vi skulle kunna nämna här. Vi har försökt peka ut 5 av dem som vi mindes särskilt positivt av olika olika anledningar. 2 öar, 2 fastland och en plats i Danmark ‐ testa själv vad som passar dina preferenser mest. Men: Nordsjön är ett väldigt speciellt hav och allt annat än grått. Det finns många anledningar att åka dit, om och om igen, för en lång semester eller bara en kort.

Lämna ett svar

Du Kanske Också Gillar