vehicle 3307908 1280

De 5 Vackraste Turerna med Husbil i Tyskland – Tips & Råd

Camping är roligt, avkopplande och lugnande. Men vad ska man göra om man också vill uppleva något? En roadtrip är lösningen!Om du vill uppleva Tyskland finns det massor av vackra husbilsturer som kännetecknas av klangfulla namn som ) ”romantisk gata”, ”German Castle Road” eller ”Öl- och slottsväg”. De 5 vackraste kommer att presenteras i följande artikel, kanske bara de 5 mest kända, mest attraktiva, godtyckligt utvalda, mest individuella…- det finns inga gränser för din fantasi!

Den tyska alpvägen

Denna rutt är ”Tysklands äldsta semesterväg” sedan över 100 år. Besökaren kan upptäcka Bayern mellan Bodensjön och Königsee här, det är lämpligt, beroende på din egen reshastighet, att planera 10-11 nätter . Sträckan som ska tillryggaläggas är ca 850 km.

Åk till Lindau – kör inte förbi stadsdelsstaden i sydväst om sjön, vars gamla stad ligger på en ö i sjön. På rutten genom Allgäu västerut är Rohrach-stigningen med sina 7 hårnålsböjar och en ökning med 9% en speciell höjdpunkt – på sommaren åtminstone definitivt också lätt tillgänglig för husbilar.

Nästa pass, Oberjochpass, leder via Immenstadt till Füssen ), där en avstickare till den närliggande Hopfensee (med camping precis vid sjön) lönar sig.

Nådd efter bara 1 timmes bilresa sedan Garmisch-Partenkirchen vid foten av Zugspitze. Den fortsätter via Schliersee och Tegernsee till Chiemsee, det så kallade ”bayerska havet”, där en båttur till ön ”Herrenchiemsee” i sjön med sitt slott är nästan ett måste. Resan fortsätter genom sydöstra Tyskland till Königsee, idylliskt beläget mitt bland höga berg och turens slutdestination, varifrån resor till närliggande Salzburg eller till München.

Den romantiska vägen

Denna rutt erbjuder över 450 km upptäcktsresa från Würzburg till Füssen och kallas ofta ”Resan mellan nutid och medeltid”.

Antagligen kan cirka 90 %(!) av japanerna relatera till detta namn.

Börjar i bostadsstaden Würzburg omgiven av vingårdar Rutten, som också är betecknad som en cykelväg, slingrar sig förbi Tauber-, Donau- och Lechflodlandskapen till Füssen vid foten av Alperna.

Bruna skyltar riktar inte bara husbilen, utan visar också sevärdheter längs rutten. Dessa sträcker sig från konst till kultur till historia: frankiskt vin och Residenz i Würzburg, spår av Fugger och romare i Augsburg, Wieskirche i Pfaffenwinkel som ett berömt rokokokonstverk och slotten Hohenschwangau och Neuschwanstein.

Det råder ingen brist på husbilsparker och campingplatser längs sträckan, av vilka många är öppna året runt, så att varje resenär kan prioritera efter sina egna intressen.

Rheinische Sagenweg

Rheinische Sagenweg kan lätt utforskas med en husbil på en 580 km lång sträcka. Vad erbjuder den? Dussintals slott och palats , fascinerande legender och ett spektakulärt naturlandskap längs den vackra Rhen.

Besök i städerna Wiesbaden och Düsseldorf bör inte missas, inte heller de gamla korsvirkesstäderna i Limburg och Cochem samt Loreley-klipporna och de lovande Rhendalen. Om du börjar i Wiesbaden, efter att ha besökt denna kurort kommer du först till Bad Kreuznach och här kan du följa spåren av Faust.

Rheintal-turen får genast blickarna över 130 meter hög skiffersten, känd som den legendariska klippan i Loreley, från vilken du kan njuta av en magnifik utsikt. Limburgs katedral, som kan ses på långt håll, är ett måste längs vägen, liksom de gamla korsvirkeshusen i Cochem. Sist men inte minst leder denna husbilstur längs Rhen via Köln till Düsseldorf – båda städerna värda att se.

Den tyska vinvägen

Perfekt för en nöjesresa med husbilen är den tyska vinvägen som ligger i Pfalz. Det finns flera idylliska ställplatser och campingplatser i nästan varje vinby längs vägen.

Regionen kallas ”Pfalz Toscana”, också på grund av de cirka 1800 soltimmar om året. Regionen, som gränsar till norra Alsace, erbjuder ett underbart kulturlandskap, öppna, varmhjärtade människor och naturligtvis utsökt vin och utsökt mat som är typisk för regionen.

Över en längd på cirka 85 km går semestervägen genom den näst största vinodlingsregionen i Tyskland. Officiellt börjar rutten på gränsen till Alsace i byn Schweigen-Rechtenbach (visserligen inte riktigt en term, liksom de andra platserna som ska passeras).

Gatan slingrar sig mest genom de historiska platserna, förbi vackra korsvirkeshus. Vin & Vandring, det är nog nyckelorden somkännetecknar denna rutt – när som helst på året, men speciellt på våren, när mandelträden blommar rosa och på hösten, när löven ändrar färg.

Den tyska färjelinjen

Den Tyska färjelinjen är något speciellt: över 250 (husbilsvänliga) kilometer.

Från Bremervörde till Kiel längs Östersjön, Elbe och Kielerkanalen finns ett 50-tal broar, slussar, spärrar, tunnlar och färjor av alla sorter uppradade bredvid varandra. Och det bästa med den här rutten: det finns ett stort antal gratis (!) husbilsplatser längs rutten.

Fokus för turen är vattnet – vad mer, strax efter starten kommer du till den sista handmanövrerade kabelfärjan.

Med lite tur tar färjemannen även med dig i din husbil. Sedan fortsätter vi till Osten, där den äldsta tyska transportbron kan ses på långt håll. Tyvärr är överfarten med husbilen endast möjlig via den närliggande bron. En pittoresk vallväg fortsätter till Neuhaus, där Oste rinner ut i Elbe.

För fordon under 3 ton sker korsningen via Oste-barriären . Rutten korsar sedan Elbe, som här är cirka 3,5 km bred, mellan Wischhafen och Glückstadt på cirka 30 minuter.

Kielerkanalen bestämmer också färdriktningen. Längs denna rutt trafikerar 14 färjor dag och natt gratis. Dessutom kan kanalen passeras över höga broar. I Rendsburg, under järnvägsbron, är fartygshälsningen en annan höjdpunkt på resan. Skådespelet kan väl observeras från en parkeringsplats för husbilar just här. Denna fantastiska rutt på vattnet slutar vid hamnen i Kiel.

Oändlig mångfald – mobil hemvägar i Tyskland

 

De rutter som beskrivs visar redan att det finns något för alla smaker, alla ålder och varje intresse som får husbilshjärtat att slå snabbare. Svårt att nämna en favorit… Med över 150 semesterrutter bara i Tyskland kan denna rapport vara oändlig – det är inte möjligt. Så varför inte en uppföljare till detta?

Lämna ett svar

Du Kanske Också Gillar