ferry 4607185 1280

Översikt över Färjeförbindelser i Europa för Bil & Husbil – Bilsemester & Resa

Färjor till Kroatien

Den som är på en semester i Kroatien kan välja landvägen eller alternativt boka en färja från Italien. Från Venedig och Bari kan du bege dig till vackra Dubrovnik i Kroatien. Det finns också en färjeförbindelse mellan Acona och Zadar samt till Dubrovnik.

Färjor till Italien

Italien har vackra fastlandsdestinationer. Extraordinärt och omgivet av Medelhavet väntar andra värdefulla campingplatser på öarna. Ön Capri kan nås på bara några minuter med färja från Neapel. Den syditalienska hamnstaden är också utgångspunkten för färjor till Ischia eller Sicilien. Rutter till Sicilien, Sardinien och Olbia erbjuds från Genua.

Färjor till Frankrike

Med Korsika har Frankrike ett fantastiskt resmål för campare. Den populära medelhavsön kan nås från Italien via Genua och Porto Torres. De som föredrar att resa via det franska fastlandet kan välja att avgå från Nice eller Marseille

Baltiska färjor

De baltiska staterna har blivit betydligt mer populära de senaste åren. Från Kiel går vägen till Klaipėda i Litauen. Förbindelsen mellan Travemünde och Liepāja i Lettland kan också betraktas som en väg till de baltiska staterna, liksom rutten via Sverige eller Finland till Estland.

Färjor på Balkanhalvön

Balkanhalvön är ett fascinerande resmål. Montenegro och Albanien väntar med ett imponerande naturlandskap och idylliska campingplatser. De två länderna kan huvudsakligen nås via färjeförbindelser från Italien.

Färjor till Skandinavien och Finland

Danmark, Sverige, Finland och Norge är perfekta för camping. Vart och ett av dessa nordliga länder har sin charm och vackra campingplatser. En rundtur till respektive destination rekommenderas. Färjor till Norge kan bokas från Kiel, medan Sverige kan nås från flera hamnar. Med utgångspunkt från Lübeck, Rostock, Sassnitz eller Kiel kan du enkelt ta fartyget till Sverige. Färjor till Danmark avgår från Rostock, Puttgarten eller Lübeck. Köpenhamn och Bornholm väntar som sevärda resmål. Överfarten till Finland är möjlig från Rostock och Travemünde.

Färjor till Storbritannien och Irland

De brittiska öarna och Irland är exceptionella husbilresmål, men otroligt attraktiva. Om du vill ta färjan måste du först göra resan till Nederländerna eller Frankrike. Men den här resan är definitivt värt det.

Färjor till Storbritannien och Irland i ett ögonkast

Det grekiska fastlandet eller landets övärld är attraktiva satsningar. Om du har tillräckligt med tid i bagaget kan Grekland nås med färja, särskilt via Italien

Färjor till öarna i Tyskland

Tyskland är rikt på vackra öar. Helgoland, Föhr, Borkum eller Amrum är sanna naturparadis och kan lätt nås med färja.

Färjor till Spanien

Spanska fastlandet kan bokas via en färjeförbindelse från Italien med husbilen. Dessutom väntar de populära semesteröarna Menorca och Mallorca på campare som vill ge sig ut på en upptäcktsresa.

Lämna ett svar

Du Kanske Också Gillar