christian lue 7dEyTJ7 8os unsplash 1

Upplev natursköna hajk-destinationer i Europa

När man vänder blicken ut mot Europa är det ofta man får upp en mental bild av livliga städer, blandat med en utsökt gastronomi. Något som också associeras med denna agglomeration av länder, som har lika mycket som skiljer dem åt som de har gemensamt, är den fantastiska arkitekturen som fortfarande osar av det historiska kulturarv som den har sina rötter i. 

Med det sagt bör man inte glömma bort att Europa även kännetecknas av ett varierande naturlandskap, som möjliggör friluftsaktiviteter för den som vill ge sig ut på hajk.

De grönskande schweiziska alperna

Om det finns något naturområde som verkligen är som en idyll för den som tycker om att ge sig ut på hajk, så är det de schweiziska Alperna. I den här regionen får man möjligheten att beskåda en panoramavy, som omfattar både vackra sjöar och berg som är lika ståtliga nu som de alltid har varit. Det är därför inte alltför förvånande att det är många turister från när och fjärran som väljer att ta del av billiga resor till Alperna.

Upplev det skotska höglandet som nästan stannat i tiden

Den som både uppskattade den gamla filmen Braveheart (med Mel Gibson i huvudrollen) och som anser att en semester inte är fulländad utan friluftsliv, kommer utan tvekan att känna sig hemma i det skotska höglandet. 

Skottlands kala vildmark låter hajk-entusiaster ge sig ut på upptäcktsfärd längs minst sagt omfattande vandringsslingor som exempelvis The West Highland Way. Denna led har under årens lopp visat sig vara extremt populär och går från Milnagive ända bort till Fort William. Under vandringen stöter man på småbyar och vackra sjöar som får även den mest erfarne vandrare att häpna.

En långväga vandring bland de spanska Pyrenéerna 

Att vandra längs stråken i de spanska Pyrenéerna ger hajk-entusiaster möjligheten att ta del av en vy som är lika omfattande som de geologiska krafter som en gång skapade dem. Om man har uthålligheten för det kan man vandra ända från Medelhavet till Atlanten. Att vandra så långt kanske inte är något som varje person har krafter till, men om man lyckas med denna utmaning kommer man att ha ett minne att tänka tillbaka på under många år framöver. 

De norska fjordarnas fridfulla natur

Man behöver dock inte resa alltför långt för att uppleva ett imponerande naturområde. I vårt vackra grannland kan man ta del av allt som de norska fjordarna har att erbjuda. Det stundom sluttande landskapet och det kristallblå vattnet är något som är fullkomligt rogivande, och en upplevelse som varje hajk-älskare kan komma att se fram emot.

Lämna ett svar

Du Kanske Också Gillar