bullerbu 905320 1280

Barnsemester i Vimmerby med Pippi Långstrump – Tips & Råd

Astrid Lindgrens fantasi har sina rötter i hennes lyckliga barndom. Därför är ett besök på hennes födelseort, Näsgården i Vimmerby, ett måste.

När du besöker det förtrollande röda trähuset kan du bokstavligen känna att detta är inspirationskällan för hennes skrivande.

Livet på gården spelar en viktig roll i många av hennes böcker. I den pittoreska trädgården finns för övrigt fortfarande det uråldriga, ihåliga almträdet, som Pippi Långstrump brukade kalla ”lemonadträdet”. Gården är familjeägd än idag, men kan besökas som ett kulturcentrum med växlande utställningar om Lindgrens liv och verk. I författarens anda kommer barn att hitta gott om utrymme att leka och upptäcka.

Astrid Lindgren World i Vimmerby

Bara några minuter från Hof ​​Näs ligger tema- och teaterparken Astrid Lindgrens Värld. Barns drömmar går i uppfyllelse här.

På gården Katthult träffar vi Michel från Lönneberga och vi slåss tillsammans med Ronja rövardotter i Mattisburg. Här kommer världen av Astrid Lindgrens berättelser till liv så mycket att dina barn garanterat inte vill lämna. Alla populära berättelser återuppförs i pjäser lämpliga för barn.

Småland Film by i Mariannelund

Småland Film Village och Museum ligger i byn Mariannelund, väster om Vimmerby, där många Lindgren-filmer spelades in. Här kan barn klä ut sig som sina favoritkaraktärer och glida in i rollerna som sina hjältar. Det inkluderar en tur på Lilla Farbrorn, täljning i Michels snickarbod eller att sjunga sånger från Astrid Lindgren-filmerna. Det finns också gott om originalrekvisita att beundra.

Vill du ha mer inspiration och spännande information om fantastiska campingplatser och resmål? Registrera dig nu för vårt nyhetsbrev:

Godisbutik i Mariannelund

Alla som är i Mariannelund bör inte missa ett besök på det berömda Karamellkokeriet. I fabriken har det tillverkats godis sedan 1929. Det är oerhört spännande att se i glasproduktionsanläggningen hur en lång sträng sockermassa förvandlas till många små godisar på nolltid. Du kan väl inte heller lämna denna vackra lilla butik tomhänt.

Skullaryd Älgpark i Eksjö

Självklart ska en resa inte vara utan älgar, speciellt för barn mötet med skogens kungar blir en mycket speciell upplevelse.

Eftersom jättarna sällan ses i det vilda är ett besök i Skullaryd Älgpark värt besväret. Detta ligger bara cirka 70 kilometer från Vimmerby och är mycket lätt att nå efter en timmes bilfärd. Här väntar ett riktigt svenskt äventyr för hela familjen. Älgar lever på ett enormt område med kron- och dovhjortar, som kan ses på en organiserad älgsafari.

Naturreservat Åsens by

Om du vill veta hur en svensk by såg ut runt 1800-talet, besök då friluftsmuseet Åsens by. Från Vimmerby når du denna magiska plats med drömska röda svenska hus mitt på stora blomsterängar på cirka en och en halv timme. Tiden har verkligen stått stilla här. Precis som på en riktig gård finns det många djur att se och klappa och man kan även knapra det ena och det andra krusbäret direkt från busken. Det integrerade caféet och den lilla museibutiken har läckra regionala produkter.

Guldfeber i Ädelfors

Gräva guld som äventyrarna gjorde då? Det finns faktiskt på guldgrävarlägret i Ädelfors, drygt 50 kilometer från Vimmerby. Med lånade gummistövlar kan hela familjen ha kul. Om du faktiskt hittar guld kan du självklart ta den med dig hem

Detta var bara några av utflyktsmålen i den vackra svenska semesterregionen Småland, där Astrid Lindgren föddes och inspirerades.

För övrigt finns det gott om passande boende här. För familjer kan vi speciellt rekommendera Mycklaflons camping.

Det goda betyget har framför allt tack vare sin barnvänlighet och det idylliska läget direkt vid sjön Mycklaflon. Även Vimmerby Camping Nossenbaden rekommenderas. Platsen ligger mycket nära Lindgrens födelseplats och är också attraktiv för familjer på grund av sina stränder.

Lämna ett svar

Du Kanske Också Gillar