camp 3595670 1280

5 Fantastiska Campingplatser vid Östersjön i Tyskland med Hund

Sol, sand och ren badglädje: Med hunden till havet utan att behöva köra för långt – det är möjligt! Östersjökusten i Tyskland erbjuder inte bara vackra stränder och ett varierat inland med uråldriga skogar, vidsträckta myrar och pittoreska hamnstäder – det är också en av de mest hundvänliga regionerna.Regionen är ett utmärkt tips för camping med hund, eftersom många platser är underbart lugna mitt på landsbygden. Om du letar efter den bästa campingplatsen vid Östersjön i Tyskland med hund, har du kommit till rätt ställe: Packa din husbil – för här finns de 5 vackraste campingplatserna för hundälskare vid Östersjön i Tyskland!

1. Ferien-Camp Börgerende: Mellan kustskog och hundstrand

Här är platsen: I Lübeckbukten, mellan den pittoreska Östersjöorten Kühlungsborn och den stolta hansestaden Rostock, hittar du semestercampen Börgerende. Platsen ligger precis vid stranden och gränsar till åkrar och ängar.

Vad erbjuds: Campingen är mycket rymlig och därför perfekt för camping med hundar. En lång, naturlig hundstrand ligger bara 100 meter bort. Efter att ha strosat runt i den fina vita sanden kan du duscha din bästa vän med hundduschen och på så sätt förhindra att din husbil eller husvagn blir en veritabel sandlåda. Barnen kommer att älska lekplatsen och ridlägret precis intill. I restaurangen Deichhus kan du förstärka dig med regionala rätter.

Att göra: I semesterlägret är allt hunden ägarens önskar bara en kort promenad bort. Om du går österut längs stranden med din hund passerar du Börgerende-Nienhagens klippor till en annan hundstrand och den imponerande Spökskogen.

Om du beger dig västerut från lägret kommer du till den idylliska Conventer See och Heiligendamms hundstrand med sina vackra kustnära skogar. För dagsutflykter kan du göra en avstickare till badorten Warnemünde med dess historiska gamla stad och berömda fyr – eller så kan du besöka kurorten Bad Doberan.

2. Gut Karlsminde: Insel-Camping med hundfri löpande äng

Här är platsen: Denna hundvänliga fyrstjärniga camping är särskilt imponerande tack vare sitt unika läge på halvön Schwansen i Eckernförde Bay i Schleswig Holstein – omgiven av hav och natur.Detta erbjuds: Här har du mycket plats med din hund. Varje husbil eller husvagnsplats är 100 kvadratmeter. Det finns mycket att erbjuda för våra fyrbenta vänner på campingen – till exempel den två hektar stora hundgården med egen badsjö. Härifrån finns en skyltad cirkulär stig för hundägare som leder direkt till hundstranden och tillbaka till hundspringan – perfekt för en avslappnad promenad.

Det finns också en hundlekplats, en hunddusch och gratis hundpåsar. Tvåbenta vänner har man också tänkt på – med tre sanitetsbyggnader behöver du inte vänta länge på din dusch. Familjer känner sig också hemma här: barnen kan ha kul på den stora lekplatsen och föräldrarna kan njuta av den fantastiska havsutsikten i strandrestaurangen.

Att göra: Det finns mycket att upptäcka i omedelbar närhet av campingen. Utforska de många naturliga vandringslederna längs de små insjöarna, besök den mystiska Karlsmindes megalitgrav med din hund eller landskapsparken med Hohensteins herrgård. Den gamla hamnstaden Eckernförde eller den pittoreska fiskebyn Kappeln vid Östersjöfjorden Schlei lockar en dagsutflykt.

3. Wackerballig: Camping med en hund vid Geltinger Bucht

Här är platsen: Den hundvänliga campingen Wackerballig hittar du långt upp i norr – närmare bestämt i Geltingbukten nära Flensburg. Läget mellan det vidsträckta naturreservatet och småbåtshamnen utlovar ren maritim stil. Det är underbart tyst här i slutet av en återvändsgränd och precis vid havet.Vad erbjuds: Det barriärfria utrymmet vid Östersjön imponerar framför allt med sitt underbart gröna läge och de korta avstånden till allt du behöver på semestern. Tvåbenta vänner kommer att vara glada över de nyrenoverade sanitära utrymmena, fyrbenta vänner kommer att älska de långa vandringslederna längs kusten och de omväxlande skogsstigarna. Det är cirka tio minuters promenad till närmaste hundstrand. Precis vid torget hittar du caféet och restaurangen Dat Strandhuus med vacker uteplats och båtuthyrning.

Det här kan du göra: Om du gillar att tillbringa timmar med att vandra eller cykla genom naturen när du campar med din hund, har du kommit till rätt plats. Det vidsträckta naturreservatet Geltinger Birk inbjuder till omfattande turer längs kusten och insjöar genom skogar och ängar.

Här kan du observera många vilda djur – med lite tur kan du till och med se några marina däggdjur vid observationsplatsen för tumlare. Den pittoreska Charlottekvarnen, Falshöfts fyr, Geltings slott eller Maasholms naturupplevelsecenter med sjöfågelskyddet är också värda en omväg.

4. Ferienpark Graal-Müritz: Östersjöcamping med hund mitt i skogen

Här är platsen: Mellan den stolta hansa-staden Rostock och vilda Saaler Bodden når man Östersjölägret Rostocker Heide, även kallad semesterparken Graal-Müritz. Det som är speciellt: platsen ligger mitt i den skuggiga kustskogen och direkt bakom den soliga sandstranden.

Vad erbjuds: Från denna camping Härifrån har du inte bara direkt tillgång till stranden, utan även två vackra hundstränder inom gångavstånd – varav den ena ligger precis intill campingen. I lägret hittar du en glassbar, ett bageri, en surfskola och en äventyrslekplats för barnen. Förutom ställplatser för husbilar och husvagnar finns det naturligtvis även en campingplats för din semester vid Östersjön med din hund.

Det här kan du göra: Kurorten Graal-Müritz i Östersjön ligger mitt på Rostockheden, ett 12 000 hektar stort blandskogsområde med förtrollade myrar, lugna sjöar och ensamma gläntor i Mecklenburg-Vorpommern. Otaliga vandringsleder slingrar sig genom denna omväxlande natur, som du kan upptäcka med din hund på semestern.

Om du fortfarande inte har fått nog är det värt att ta en avstickare till Saaler Bodden och nationalparken Western Pomerania Lagoon Area med sina unika vita sandstränder – ren karibisk känsla. Med de många bra fiskrestaurangerna försummas inte kulinariska läckerheter. Det finns mycket för barn och historieintresserade att upptäcka i Friluftsmuseet Klockenhagen – fyrbenta vänner är tillåtna och välkomna hit!

5. Naturcamping Lassan: Liten camping vid Peeneström

Här är platsen: Nu bär det av österut – till ett riktigt insidertips för campingsemester med hundar vid Östersjön i Tyskland.

Familjenaturcampingen Lassan ligger i utkanten av staden med samma namn, som är en av de minsta städerna i Tyskland. Det gränsar till ängar och åkrar och erbjuder en fantastisk utsikt över Peenestrom, som skiljer ön Usedom från fastlandet.

Vad erbjuds: På grund av sitt underbart lugna och gröna läge är denna fina, lilla campingplats vid Östersjön är idealisk för semester med hundar.Det finns en separat badplats för hundar, så att din fyrbenta vän kan plaska omkring i vattnet av hjärtat, gratis vovvepåsar – och du kan även ta med dig din fyrbenta vän till restaurangen. Om du vill kan du ta på dig vandringsskorna direkt på din plan och börja gå med din fyrbenta vän, eftersom platsen har direkt tillgång till underbara vandringsleder. För barnen finns en liten naturlig lekplats precis vid stranden. I den lilla byn Lassan får du allt du behöver för dina dagliga behov.

Du kan göra: Strosa med dina fyra -bent vän till Lassans utsiktstorn och observera majestätiska tranor och havsörnar på nära håll, hyr en båt och lär känna trendsporten Stand up paddling med din hund. Eller så kan du upptäcka området på egen hand: de stora skogsområdena, Peenetal och Buddenhagener Moore inbjuder dig att gå på långa vandrings- och cykelturer. Du bör inte missa en dagsutflykt till Greifswald eller Szczecin-lagunen och ett besök i hansestaden Anklam.

Slutsats: Camping Ostsee med en hund – den perfekta semestern vid havet

Nu känner du till våra tips på de vackraste platserna att campa på med din hund på Östersjön – och du kommer att bli bortskämd med valmöjligheter. Om du har tillräckligt med tid behöver du inte bestämma dig alls – du kan bara gå på en avslappnad camping och hoppa längs kusten.

Den bästa tiden att resa med din hund vid Östersjön i Tyskland är under försäsongen eller eftersäsongen – då är det mycket tystare här, din hund kan njuta av mer frihet och uppleva en mängd olika äventyr med dig.

Lämna ett svar

Du Kanske Också Gillar