camper 2260094 1280

13 Bästa Campingtipsen – Tips för Lyckad Camping

En av de bästa sakerna med campingsemester: det blir roligare för varje resa. Varför? Helt klart: För med ökande erfarenhet lär man sig många nya campingtips och knep.Om du kan de rätta tricken kan du undvika stress och njuta av din semester ännu mer. Hur hittar jag de skönaste platserna, vilka appar ger mig verkligt mervärde och vilken utrustning behöver jag egentligen? Vi listad de 13 bästa campingtipsen här!

1. Campingappar: Inte nödvändigt, men användbart

Ett av de kontroversiella husbilstipsen är specialappar. Ja, du kan klara dig utan dem. Men: Med bra campingappar är allt lite enklare, snabbare och mindre komplicerat.En parkeringsplatsapp ger dig praktiska campingtips, en bensinstationsapp tar dig till närmaste billiga bensinmack och en annan app hjälper dig att parkera din husbil. Vissa appar hjälper dig att göra praktiska checklistor, andra hjälper dig att boka färjor och du kan till och med ha användning av appar för att hitta fantastiska vandringsleder.

2. Utrustning: Vad får inte glömmas

På Internet hittar du många checklistor med utrustning som du behöver för din resa. Grundregeln här är: ta med dig så lite som möjligt – så håller du ordning i din husbil eller tält. Några saker brukar dock glömmas bort i checklistorna – saker som är svåra att få tag på, men som gör livet lättare för dig när du är ute och går: till exempel tofflor till duschen, en pannlampa för nattpromenaden till sanitetsanläggningarna, dina favoritkryddor, Campingkök, ett hopfällbart badkar för att skölja, en klädstreck för att torka kläder samt en korkskruv och konservöppnare.

3. Parkeringsplatser: Så här hittar du den perfekta platsen

Perfekt välskött campingplats eller romantisk, vild plats i ensamhet – båda kan hittas med rätt forskning. Om du är planeringstypen, ta en närmare titt på din rutt i Google Maps i förväg och visa campingplatser och husbilsplatser i området. Parkeringsappar är också användbara. I många länder finns också möjlighet att stå på gårdar – till exempel vid Landvergnuegen i Tyskland, BritStops i Storbritannien, Pintrip i Danmark, France Passion i Frankrike och España Discovery i Spanien.

4. Bland campare: hur du får vänner

På campingen väntar nykomlingar och potentiella vänner. För att skapa ovänner, se till att hälsa, var noga med plangränserna, låt inte din hund kissa på andras markisstänger och på kvällen sent, lyssna inte på hög musik. Om du vill knyta fina kontakter bör du träna på att småprata, vara hänsynsfull och ge andra en hjälpande hand. Du kommer förmodligen att få ett tips eller två för det, för kanske kommer personen du pratar med från samma ställe som du ska till.

5. Kläder

När det kommer till kläder bör du packa minimalistiskt – Särskilt nybörjare tar ofta med sig för mycket. Det räcker med kläder för ungefär en vecka, efter det bör du tvätta på campingen. Välj saker som enkelt kan kombineras med varandra. Vattentäta friluftskläder för vandring och ett smartare set för att promenera genom stan eller gå på restaurang är ett måste, samt bekväma loungekläder för att sova och äta frukost i husbilen. Glöm inte tofflor under de kallare månaderna och ett par vattentäta korta gummistövlar är mycket användbara för promenaderna runt campingen.

6. Ingen stress

En av huvudfaktorerna för stress hos nybörjare på camping: Du tar dig an för mycket. För långa dagsetapper, för många sevärdheter på en dag, för många kilometers vandring på en tur.

Vad du glömmer: Det är härligt att äta en lugn frukost på resan, ta en fika efter en rundtur i stan eller sitta tillsammans med campingens grannar över ett glas vin på kvällen och småprata. Du kommer också att stöta på många spännande platser längs vägen som du vill besöka spontant. Ett knep kan hjälpa: planera bara en dag och planera sedan igen och fördela samma arbetsbörda över två dagar!

7. Stå inte snett.

Med en ordentlig värmare (glöm inte att kontrollera värmaren innan du reser!) förhindrar att dina tår fryser, öronproppar hjälper mot snarkande grannar och med en sovmask kan du glömma gatlyktan framför husbilsfönstret. Men: Du kan inte göra något åt att du står snett. Du kommer att börjar känna dig som en fladdermus och får huvudvärk, även som nybörjare vet du hur viktigt det är att stå rakt. Så det är bättre att investera några extra minuter direkt i sökandet efter en plan yta och använda ramper för att få husbil att räta ut. Tips: Detsamma gäller för ett tält!

8. Alternativen: Husvagnar & Lågbudget

Husbilar är väldigt trendiga. Det finns många andra campingalternativ som kan passa dig bättre. Om du till exempel gillar att åka till campingplatser och tillbringa hela semestern där, då är en husvagn ofta det bättre alternativet.

Du behöver inte ständigt ställa upp och ta ner den och du kan använda dragfordonet för dagsturer. Det finns fantastiska moderna husvagnar idag: terrängmodeller, snygga retrohusvagnar, utdragbara husvagnar, små kompakta för enkelresor eller till och med mikrohusvagnar för elcyklar! Med en mycket låg budget reser du med bil och tält i bagageutrymmet

9. Camping i hemlandet

Campingsemester inom Sveriges gränser är allt annat än ett andrahandsval! Om du tittar närmare så har den till och med många fördelar: ingen lång resa, inga färjeresor eller broavgifter, inga misstag med lokala seder och seder. Nästan alla semesterregioner i Sverige utvecklat en utmärkt infrastruktur för camping – från familjecampingar på landsbygden till centralt belägna husbilshamnar i staden. Semester i hemlandet är ett av de bästa husbilstipsen för nybörjare!

10. Campingprylar

Du kan hitta fantastiska prylar som är en riktig hjälp på din campingsemester eller ger dig oväntad komfort. En elektrisk lykta för utomhusbruk sprider mysighet, en hopfällbar vattenkokare och magnetiska bestick sparar utrymme, tack vare en mobil dusch behöver du inte vänta på att en duschkabin blir tillgänglig. Handmanövrerade mini espressomaskiner garanterar kaffenjutning när du är på språng, en brödrosttillbehör för gasspisen frammanar knaprigt bröd och en mobil svensk ugn förbereder läckra grytor. Det finns massor av smarta campingprylar som kan förenkla din campingresa

11. Campingprylar del 2

Och så finns det såklart Tech prylar för campingsemestern, som får nördögon att lysa upp speciellt: Bärbara solceller laddar din kamera på långa vandringar, en mobil LED-solcellslampa med dimningsfunktion ger romantisk belysning i tältet, med en mobil campingpanna med batteri kan du gå utomhus utan el eller gas stek läckra rätter – eller så använder du en multifunktionscampingkamin som går på vedeld och producerar el så att du kan ladda din mobiltelefon direkt. Listan på smarta campingprylar är oändlig och det finns massor av techär oändlig

12. Campa hållbart

När du utrustar husvagnen, se till att välja miljövänliga produkter – till exempel trätandborstar och natursvampar. Var sparsam med ditt vatten, installera solpaneler på taket och använd den egenproducerade elen till dina tekniska apparater.

Det är bäst att köpa dina matvaror lokalt på marknaden eller från ekologiska bönder och stödja hållbara och klimatneutrala campingplatser. Det är bäst att använda biologiska tillsatser för din campingtoalett och biologiskt nedbrytbara papperskorgar för ditt organiska avfall. Helst lämnar du dina tomter renare än du hittade dem.

13. Långtidscamping: Hemma på semestern

När du har hittat en campingplats som är helt perfekt kanske du inte vill åka därifrån alls. Det behöver du inte heller – åtminstone om platsen erbjuder permanent camping. Med en permanent plats kan du ställa din husvagn på en mysig plats och resa bekvämt med din bil på helger eller semester.I vissa områden kan du till och med bo permanent på campingen. Men du bör absolut skaffa vintersäker isolering för detta. En touch av lyx är också värt besväret för långtidscamping: till exempel en husvagnskamin eller en diskmaskin. Prata bara med en camping om det – de kan ge dig massor av långsiktiga campingtips!

Lämna ett svar

Du Kanske Också Gillar