flag 667467 1280

Camping i Danmark – Bästa Tips & Guide

Kräv natur vid Nordsjön, kultur och mycket utrymme. Breda stränder, Vadehavets ändlösa vidder och många upplevelser väntar på dig! Kom närmare naturen och upplev autentisk hygge när du campar i Danmark. Med mer än 500 idylliskt belägna campingplatser, som erbjuder en hel del designalternativ för aktiv rekreation, är Tysklands norra granne ett idealiskt resmål för en avkopplande campingsemester.

Campingplatser i Danmark

Danmark är ett riktigt paradis för campare. Landet inspirerar med cirka 500 campingplatser nära Nordsjön och Östersjökusten.

De välskötta faciliteterna är rena och rymliga med gott om plats för aktiv avkoppling. Havet och den fina sandstranden ligger ofta bara några meter bort. Vågljudet och utsikten över vattnet ingår på ställplatserna för husbilar, husvagnar eller tält. Semesterfirare kan också bo i mysigt hyresboende, som kan bokas på de flesta campingplatser i Danmark.

På banorna på Nordsjön och Östersjön kan upplevelser, aktivitet och vila perfekt kombineras. Njut av avkoppling och närhet till naturen, stranden och kusten på en campingresa till Danmark. Det finns gott om plats för promenader, cykling och njutning. Fördjupa dig i den danska livsstilen med fokus på avkopplande semester och njut av varje ögonblick. De är alla vackra, rena och rymliga med gott om plats – havsutsikt ingår ofta.

Majoriteten av campingplatserna i Danmark finns nära kusten, vilket betyder att alla fördelar med havet kan avnjutas. Även med campingplatser i inlandet är stranden aldrig mer än 50 kilometer bort.

Danmarks vackraste campingområden

Danmarks vackraste campingregioner väntar på dig! I Sønderjylland (Sydjylland) kan du uppleva Nordsjön och Östersjön och massor av historia i den tysk-danska gränsregionen.

Du hittar vind, vågor, sanddyner och breda stränder vid Nordsjökusten, från Vadehavet till Ringkøbing fjord. Med Blåvand, Hvide Sande och Henne Strand väntar vackra resmål på att du ska bli upptäckt. Campare kan knappast undkomma charmen i kuststäderna, och det finns också det imponerande naturlandskapet som uppmuntrar till aktiviteter i den friska luften. Varför inte prova att surfa, rida längs stranden, prova lyckan på djuphavsfiske eller hitta lugn och ro medan du vandrar?

Danmarks näst största stad, Aarhus , ligger vid Östersjön. Den vackra metropolen är rik på kultur och inbjuder dig att ta en lugn promenad. I närområdet kan familjer besöka Djurs Sommerland eller Tivoli Friheden för action och äventyr. Friluftsmuseet ”Den Gamle By – Gamla stan” erbjuder en unik resa in i det förflutna och ger en inblick i folklivet under förra seklet.

Den vackraste sandstranden Danmarks Marielyst finns på ön Falster. Grannen Lolland erbjuder gamla och nya kulturupplevelser som du enkelt når med Scandlines hybridfärjor. Båda öarna är kända för sina naturupplevelser. Underbara strövområden, ridsemester, fiskeäventyr eller segling är aktiviteter som berikar en campingsemester för familjen.

De vackraste campingvägarna i Danmark

Om du vill se mer av Danmark, gör helt enkelt flerdagarsturer genom landet.

Ett turförslag leder längs Nordsjökusten. Utgångspunkten är ön Rømø i södra delen av landet. Efter cirka 500 kilometer är målet Skagen, där Nordsjön och Östersjön möts. Sevärda resmål som staden Esbjerg med sitt unika fiskemuseum med gigantiska saltvattensakvarier, familjedrivna ostfabriken Enghavegård, traktormuseet i Nykøbing Mors eller drömstränderna i Jammerbucht.

Historieälskare kan följa i vikingarnas fotspår. Vikingaskeppsmuseet i Roskilde, Trelleborgs vikingaborg, Vikingabyn i Sebbersund eller Jelling Runestone är ett litet urval av vad du kan utforska i landet om de berömda sjöfararna.

Barn kommer att finna paradisiska förhållanden i Danmark. Med LEGOLAND® Billund väntar en imponerande nöjespark för de små besökarna, som kan tillbringa oförglömliga dagar i Fårup Sommerland, i Madsby Legepark eller på Nationalmuseet för barn i Köpenhamn. Det finns också ett stort antal djurparker eller djurparker där kontakt med djuren uttryckligen önskas.

Hållbar camping i Danmark

Danmark handlar om hedonistisk hållbarhet. Vad förenar danskarna? De älskar sin orörda natur. De integrerar hållbarhet som en naturlig del av vardagen – från att använda cyklar som transportmedel till att använda lokal, säsongsbetonad mat. De försöker alltid kombinera det trevliga med det nyttiga, hållbarhet kan också vara kul.

Lämna ett svar

Du Kanske Också Gillar