motorhome 5024842 1280

Bästa Husbilsturen Genom Södra Tyskland – Husbil i Södra Tyskland

Husbilsturer genom Tyskland blir  mer och mer attraktiva. I följande rapport vill vi beskriva en rutt längs Alperna från öst till väst, från Chiemsee till Bodensjön, baserad på den tyska alpvägen.
Då du kommer från norr är det definitivt värt ett kort stopp i München – den ”nordligaste staden i Italien”.En kort stadssightseeing och/eller shoppingtur innan du beger dig till bergen kan inte skada. Och kanske en snabb cappuccino i gatucaféet på Leopoldstrasse. Om du vill kan du till och med övernatta på Isar på campingen Thalkirchen, mycket centralt men ändå mitt i naturen, innan du beger dig mot Chiemsee.

”Bayerska havet” som Chiemsee ofta kallas är förmodligen mest känd för sina öar Herreninsel och Fraueninsel.

Herrenchiemsee Castle lockar ett stort antal besökare med sina magnifika rum och magnifika trädgårdar under högsäsong. På Fraueninsel finns benediktinerklostret i Frauenwörth och en av de äldsta konstnärskolonierna i Tyskland.

Om du vill sporta kan man cykla runt sjön en gång. Den kombinerade cykel-/gångvägen leder cirka 58 km längs stranden en gång runt sjön. För att unna dig en solnedgång i slutet av dagen rekommenderar vi de olika strandbarerna i Übersee.

Ett absolut måste när vädret är fint är att njuta av solnedgången i en solstol, på sandstranden, smutta på en öl eller en Aperol Spritz. Det finns camping- och husbilsplatser runt sjön i olika kategorier, till exempel platsen vid Hausernhof (plats för 4 husbilar på en semestergård) eller den 4-stjärniga platsen ”Chiemsee Strand Camping” i Grabenstätt – dessa nämns endast som exempel.

Rutten fortsätter i västlig riktning till Tegernsee och vidare till Bad Tölz . Det är värt att stanna här för att promenera genom Marktstraße, stadens turisthjärta. Några barockbyggnader, prydda med underbara fasadmålningar, står uppradade här, med en nästan kitschig bergsutsikt.Sedan kör vi över Kochelsee och Walchensee, en kristallklar (men iskall) bergssjö vidare till Garmisch-Partenkirchen, nästa stopp med övernattning. Känd som ”Tysklands vintersportort nummer 1”, belägen vid foten av Zugspitze, Tysklands högsta berg, väntar marknadskommunen bestående av 2 distrikt (Garmisch och Partenkirchen) dig med en historisk stadskärna (Partenkirchen), olympiska idrottsanläggningar och den modernaste hoppbacken i världen.

Du kommer att belönas med en underbar utsikt över Karwendelgebirge och staden. Detsamma gäller de som tar Eibsee-gondolen upp till Zugspitze. Linbanan, som nyligen togs i bruk 2017, tar sig över nästan 2000 höjdmeter med bara ett stöd emellan. Alternativt kan du ta kugghjulståget, som är lite bekvämare och längre, men nära marken. Den kristallklara, turkosblå Eibsee vid Zugspitzbahns dalstation kan lätt vandras runt till fots på en cirkulär rutt med lätta lutningar.

För övernattningar rekommenderar vi antingen den enkla men funktionella husbilsparken ”Alpencamp” vid foten av Wank vid ingången till Partenkirchen eller om du vill ha det bekvämare kan du övernatta i slutet av Garmisch mot Grainau i ”Camping Resort Zugspitze”, ett nytt 4,5-stjärnigt ställe.

Rutten för Alpvägen går nu in i Allgäu genom Passion Play-staden Oberammergau vid Linderhof Palace i palatsregionen, först till Schwangau.Här är det berömda, romantiska kungliga slottet Neuschwanstein från sagokungen kung Ludwig II. Då kommer vi till Füssen är ”Hohe Schloss”, den prins biskoparnas tidigare residens. Över Oberjochpasset går det vidare genom Allgäu via Kneipp- och rekreationsorten Bad Hindelang, Sonthofen, turistcentrumet i övre Allgäu, Immenstadt och Oberstaufen till Bodensjön, slutdestinationen för denna rutt genom södra Tyskland.

Bodensjön i gränstriangeln mellan Tyskland, Österrike och Schweiz erbjuder så mycket att du kan stanna här i några dagar efter denna roadtrip.

Ett bra ställe att slå läger på är Lindau am Bodensee. Härifrån är den österrikiska staden Bregenz och många andra sevärdheter runt sjön lätta att nå, även med båt. Den gamla stan i Lindau sträcker sig över en halvö som är ansluten till fastlandet via en gångväg. Hamninloppet anses vara den vackraste på hela sjön. En 36m hög fyr sticker upp ur sjön på hamnmolen, och ett mäktigt sandstenslejon vakar över staden vid infarten.

För övernattning finns en campingplats ”Park Camping Lindau am See” mycket centralt. Ett mycket trevligt alternativ är parkeringsplatsen vid ”Gitzenweiler Hof” som ligger lite norr om Lindau.

Den beskrivna husbilsvägen genom södra Tyskland, som naturligtvis kan ändras efter behag, erbjuder något för alla smaker:

  • Kultur i de kungliga slotten
  • simning och vattensporter i de olika sjöarna
  • Vandring och mountainbike
  • Sightseeing i staden
  • Och mycket mer!

Ha så kul!

Lämna ett svar

Du Kanske Också Gillar