honfleur 3234451 1280

10 Bästa Campingplatser på Frankrikes Atlantkust

Den franska Atlantkusten… ändlösa sandstränder i Normandie, Bretagnes vilda kust och pittoreska kuststäder i Aquitaine. Och såklart massor av fina campingplatser! Soldyrkare, naturälskare och kulturälskare uppskattar alla den cirka 3 000 km långa kustlinjen. Inte konstigt att departementen i västra och nordvästra Frankrike är bland de populäraste campingregionerna i landet. Här flockas allt från tältare till husbilscampare och även naturälskare som sover i en hängmatta ute i det vilda för att ta del av allt det vackra som Frankrike har att erbjuda.

Den viktigaste faktan i korthet:

 • Längd: ca 3 000 km, kusten sträcker sig från Spaniens gräns till Bretagne i norr.
 • Regioner: Aquitaine, Bretagne, Normandie och en liten del av de franska Pyrenéerna.
 • Landskap: Ett samspel av långa sandstränder, branta klippor och platt kustlinje. 
 • Vackraste platserna: Biarritz, Bayon, Arcachon, Saint-Malo och La Rochelle.
 • Campingplatser: Många platser med fantastisk utsikt över Atlanten och direkt tillgång till stranden .

De 10 bästa campingplatserna på den franska Atlantkusten

I den här artikeln vill vi presentera dig för 10 av våra favoritplatser på Frankrikes Atlantkust. Dessa inkluderar några av de bästa 5-stjärniga campingplatserna i Frankrike, men också mindre kända platser som fortfarande är värda ett besök. För övrigt är Frankrike i topp 3 över de billigaste länderna för camping. Så nu är den bästa tiden för en semester i Frankrike!

Camping La Boutinardière – Pornic (Pays de la Loire)

Drömmer du om en oändlig sandstrand där Atlanten välkomnar dig med försiktigt stigande vatten och inga brusande vågor? Då är denna 5-stjärniga camping i Bretagne ditt framtida semestermål. Den ligger nära staden Pornic direkt på den underbara Plage de la Boutinardière, som är en av de vackraste stränderna i regionen.

En annan höjdpunkt är den omfattande badplatsen på torget. Och även när vädret är dåligt erbjuder denna campingplats vid Frankrikes Atlantkust fortfarande mycket variation för unga och gamla: helt avslappnad i den omfattande hälsoavdelningen, full av energi i inomhuspoolen med vattenrutschbana eller sprudlande inomhus lekplats.

 • Moderna, mycket rena sanitära anläggningar
 • Jättestor, fantastisk designad pool Landskap med lagun, vattenrutschbanor och Barnpool

Village Les Grands Pins – Lacanau-Océan (Nouvelle Aquitaine)

Vad skulle camping i Frankrike vid Atlanten vara utan doftande tallskogar, mjuk sand och oändliga kustområden? Allt detta väntar dig på Village Les Grands Pins – ännu en utmärkt 5-stjärnig bana som vi varmt kan rekommendera. Huvudattraktionen är verkligen den direkta tillgången till den underbart fina sandstranden (och gigantiska) Lacanau.

Det finns också en stor äventyrspool och underbara ställplatser mitt bland doftande tallar. Den närliggande byn Lacanau med sina livliga gator kan snabbt nås med cykel eller till fots. En surfskola och ett färgsprakande kvällsprogram kompletterar utbudet. Du kommer att tillbringa en fantastisk campingsemester på denna plats.

 • Direkt tillgång till den oändligt långa norra stranden av Lacanau
 • Äventyrsbadområde med lagun, gigantiska rutschkanor , hälsopool och solterrass
 • Rymliga, skuggiga ställplatser omgivna av tallar och tallar
 • Moderna, mycket rena sanitära anläggningar
 • Surfskola direkt på campingen

Camping Le Vieux Port – Messanges (Nouvelle Aquitaine)

Vår tredje camping är Camping Le Vieux Port, norr om Seignosse i Aquitaine. Barnfamiljer kommer att älska denna camping vid Frankrikes Atlantkust, eftersom den 5-stjärniga platsen har ett omfattande äventyrsbad, ett färgstarkt animationsprogram och utmärkta sanitära anläggningar. Du kan sedan koppla av med en behandling i hälsoavdelningen. En annan pluspunkt: banan är omgiven av en omfattande skog. Breda asfalterade stigar slingrar sig genom denna till sandstranden, som ligger bara en kilometer bort.

Camping-Caravaning La Forêt – Saint-Jean-de-Monts ( Pays de la Loire)

En fantastisk campingdestination för naturälskare: på den lilla, lugna Camping-Caravaning La Forêt på Frankrikes Atlantkust är miljöskyddet högsta prioritet. Stranden ligger bara ett stenkast bort och inbjuder till sol och bad, särskilt under sommarmånaderna. Cykeluthyrningen på plats ger dig den perfekta möjligheten att åka på omfattande turer genom det idylliska landskapet. De som föredrar att svinga sina klubbor kan spela på golfbanan cirka fem kilometer bort.

Camping L’Océan – La Couarde-sur-Mer (Nouvelle Aquitaine)

Är rymliga ställplatser, vackert hyresboende, ett rymligt landskap och en avskilt läge viktigt för dig? Välkommen till Camping L’Océan på Frankrikes Atlantkust i Aquitaine! Här kan du njuta av din semester i lugn och ro. Du tillbringar dagarna på den närliggande stranddelen eller på campingen med strandsporter och olika fritidsaktiviteter som tennis, minigolf eller fitness. Utflykter är inga problem, du kan enkelt utforska området med din egen bil eller med kollektivtrafik.

Camping La Côte d’Argent – ​​​​Hourtin Plage (Nouvelle Aquitaine)

Ett fantastiskt badparadis, sanddyner, ett färgstarkt animationsprogram och många musikaliska höjdpunkter väntar dig på denna campingplats vid Frankrikes Atlantkust. Utöver det finns det ett brett utbud av sporter som erbjuds, såsom tennis och beachvolleyboll.

Vill du inte bara ha action under din campingsemester, utan också en avkopplande semester? De rymliga tomterna och stranden som ligger inom gångavstånd möjliggör största möjliga avkoppling. Så snart du har fått tillbaka lite energi kan du utforska den närliggande Dune du Pilat, den största växlande dynen i Europa, på en kustväg.

Camping Les Embruns – Clohars-Carnoët (Bretagne)

Om du som naturälskare känner dig som hemma mitt bland lummiga ängar, massor av färgglada blommor och träd, då har du kommit till rätt plats för camping på Frankrikes Atlantkust. Förutom flora och fauna i sin vackraste form kan du förvänta dig en avkopplande wellnessavdelning, olika workshops och en uppvärmd pool för att låta din själ dingla.

Camping Au Port -Punay – Châtelaillon-Plage (Nouvelle Aquitaine)

Söder om La Rochelle ligger denna camping, som får semesterfirare med barnhjärtan att slå snabbare: samtidigt som barnen underhålls av klubben kan de vuxna koppla av i hälsoavdelningen. Alla träffas sedan igen vid den stora poolen för att plaska runt tillsammans. Om du vill pressa dig själv ännu längre kan du hyra en cykel och utforska området eller gå de 300 metrarna till den fina sandstranden, bygga sandslott och sedan sola dig i Atlantens blåa vatten.

Le Puits de l’Auture – Saint-Palais-sur-Mer (Nouvelle Aquitaine)

Behöver du äntligen vila? Letar du efter en plats att koppla av? Gärna på en familje, liten campingplats i Frankrike vid Atlantkusten? Ta då en närmare titt på denna campingplats: Här värdesätter de en varm atmosfär. Du kan komma i kontakt med de andra semesterfirarna genom att titta på TV varje kväll i allrummet eller genom att ta en pratstund i den lilla butiken. Omgiven av grönska ligger platsen bara ett stenkast från kusten och den inbjudande stranden.

Huttopia Camping Côte Sauvage – Sainte-Marie-de-Ré ( Nya Aquitaine)

På denna camping är det bara cirka 20 trappsteg som skiljer dig från den imponerande Atlantkusten, gömd bakom gröna sanddyner. Den som har fått nog av att lata sig och sola på den fina sandstranden kan ta en surfbräda eller en trekkingcykel eller njuta av animationsprogrammet med en magisk show. Om du är rädd för för mycket harmoni kan du utmana dina reskamrater på en tävling på den stora spelkvällen – och sedan dansa bort segerglädjen eller frustrationen över att förlora på kvällskonserten.

Campingplatserna är lika varierande på Frankrikes Atlantkust som semesterfirarna själva. Det finns något för alla smaker i de olika semesterregionerna, ibland sportigt, ibland färgstarkt och högljutt, ibland tyst och avskilt.

Lämna ett svar

Du Kanske Också Gillar