houses 5551813 1280

Camping på Sicilien när som Helst på Året – Tips & Guide

Den bästa tiden att resa till Sicilien.

De flesta campare som väljer en campingsemester på Sicilien föredrar sommarmånaderna. Medelhavsklimatet på ön garanterar torra och mycket varma sommardagar i juni, juli och augusti, med medeltemperaturen runt 26 grader Celsius. Vattnet i Medelhavet värms upp till behagliga 22 till 25 grader Celsius. Ingenting står i vägen för bekymmerslöst badkul, även för små barn.

Om Scirocco-vinden blåser från Sahara kan temperaturerna på sommaren lätt klättra över 30 grader Celsius

Det som är särskilt tilltalande med Sicilien dock är tiden uttöver sommarmånaderna. Oavsett om det är vår, höst eller vinter kan ön också nås säkert vid dessa tider på året. Temperaturerna är över 20 grader Celsius långt in i oktober och termometern fortsätter att nå 15 till 17 grader Celsius under de milda vintermånaderna. Sicilien visar sig vara det bästa året-runt-resmålet, även om utbudet av campingplatser är begränsat.

Färjeförbindelser för husbilar till Sicilien

Resan till Sicilien av husbil kan utformas på många sätt. Det finns flera färjeförbindelser från både Frankrike och Italien som kan användas.

Färja Frankrike – Sicilien

Södra Frankrike är en idealisk utgångspunkt för att åka till Sicilien med ett lag eller husbil. Följande anslutningar kan bokas:

 • Nice – Trapani
 • Toulon – Trapani
 • Trapani ligger direkt på Siciliens västra spets.

Färja Italien – Sicilien

Färjetrafiken från Italien är mycket mer omfattande. De två mest populära rutterna mot Sicilien börjar i Genua och Livorno. Andra alternativ är Civitavecchia, Neapel och Salerno längre söderut i Italien. Med husbil måste du bestämma dig för om du föredrar att resa längre med färja eller alternativt använda den italienska halvön för att utforska för att möjliggöra en korsning.

● Genua – Palermo
● Livorno – Palermo
● Civitavecchia – Palermo
● Neapel – Palermo
● Salerno – Palermo

Anländer med flyg och hyr en husbil

Om du ser lång resa till Sicilien som ett hinder, kan alternativt välja en annan resplan. Med Catania Fontanarossa Airport i Catania, Falcone e Borsellino Airport i Palermo, Ragusa Comiso Airport (som också fungerar som en alternativ flygplats för Catania) och Birgi Airport nära Trapani, har ön fyra olika flygplatser som kan betraktas som potentiella destinationer.

En flygning under högsäsong med ett pris mellan 100 och 150 Beräkna euro.

Under lågsäsong kan priserna vara under 100 euro.

Väl på ön kan du besöka Palermo och andra städer. Hyr en husbil i storstadsområden. Uthyrningen kan göras genom större företag eller inom den privata sektorn – det finns gott om val i detta avseende!

Tullar på Sicilien

De som reser till Sicilien via Italiens fastland måste ta hänsyn till vägtullarna. Eftersom nästan alla motorvägar utom A2 från Salerno till Reggio di Calabria är föremål för en vägtull, kan vägtullen bli en belastning på resebudgeten.

De goda nyheterna för Sicilien: Endast A20 mellan Messina och Palermo och A18 från Messina till Catania är betalvägar. Dessa kan även kringgås om du har tillräckligt med tid om du vill spara kostnader.

Betalning kan göras kontant eller med ett vanliga kreditkort.

Beräkna vägtullar

Använd ruttplaneraren på ADAC Maps för att beräkna de exakta vägtullkostnaderna för din resväg med bil.

Campingtips för Sicilien

Sicilien har vackra campingplatser. De flesta av dem ligger direkt vid kusten och har direkt tillgång till stranden. Anläggningarna är spridda över hela ön, så att även en rundresa till Sicilien kan vara ett alternativ, trots allt väntar otaliga intressanta städer och sevärdheter på den förtrollande ön i Medelhavet.

Camping La Pineta (San Vito Lo Capo)

Mellan Palermo och Trapani är Camping La Pineta en drömdestination för campare. Med en underbar sandstrand vid Medelhavet och en privat utomhuspool finns det gott om möjligheter att njuta av de varma temperaturerna samtidigt som man har kul i vattnet.

 • Adress: Via del Secco, 90 – 91010 San Vito Lo Capo
 • Sport & Fritid: cykeluthyrning, sport för många ändamål fält- och sportprogram
 • Barn: lekplats och animation
 • Platser: 200
 • Hyresboende: 60
 • Boka Camping La Pineta

Camping Village Rais Gerbi

På norra Sicilien väcker Camping Village Rais Gerbi stor entusiasm. Det finns en utomhuspool med havsvatten och möjlighet att träna dykning. Ställplatser med havsutsikt är populära men bör bokas i god tid.

 • Adress: SS113 Km 172 900 – 90010 Finale di Pollina
 • Sport & Fritid: Seglingskurser, sportprogram, dykkurser & vindsurfing/kitesurfingskola
 • Barn: lekplats och underhållning
 • Platser: 144
 • Hyresboende : 37

Villaggio Turistico Marinello

I nordost välkomnar Villaggio Turistico Marinello på Sicilien gäster. Stranden med en strandpromenad i en bred vik är ett populärt resmål och ställplatserna erbjuder en vacker utsikt över de Eoliska öarna, till vilka utflykter anordnas.

Förutom den fantastiska utsikten finns det även utmärkta restauranger. Här är nattugglor i goda händer, eftersom barerna ibland har längre fester!

 • Adress: Via del Sole , 17 – 98060 Oliveri
 • Sport & Fritid: Beachvolleyboll, dykkurser och vindsurfing/kitesurfingskola
 • Barn: lekplats
 • Platser: 159
 • Uthyrningsboende: 50

Camping Valle dei Templi

 • Campingplatsen på Siciliens sydkust, som är öppen året runt, är inte bara ett alternativ som övernattningsställe. De som är intresserade av kultur kan ta utflykter till Tempeldalen.
 • Adress: Viale Emporium, 192 – 92100 Agrigento
 • Platser: 165
 • Uthyrning: 27

De vackraste stränderna på Sicilien

Stränderna är särskilt viktiga för campare under sommarmånaderna. Sicilien är rikt på särskilt vackra stränder som ligger i idylliska vikar. Bland de bästa stränderna på ön är:

Mondello: Nära Palermo väntar en vacker sandstrand på dig, som erbjuder tillräckligt med utrymme för fri utveckling.

Fontane Bianche: Den familjevänliga stranden i stadsdelen Syrakusa erbjuder badkul och underhållning, tack vare barer och restauranger i närheten.

Punta del Pero: En underbar tillflyktsort är Punta del Pero i provinsen Syracuse.

Scala dei Turchi:  Scala dei Turchi nära Strada Statale SS115 anses vara ett litet naturligt underverk och ett populärt fotomotiv med sina speciella klippformationer.

Nära staden Taormina i den vackra regionen Syrakusa finns en underbar strand och den förtrollande ön Isola Bella.

Camping med hundar på Sicilien

Camping med hund kan förverkligas på Sicilien utan problem. De flesta campingplatser låter dig ta med dig dina älskade fyrbenta vänner, som har sina egna sektioner på många stränder. Infrastrukturen på anläggningarna gör att hundarna kan njuta av mycket motion på sina egna tomter, och det finns även tillräckligt med erbjudanden i butikerna och på anläggningen för att kunna ta hand om djuren.

Camping med barn på Sicilien

Barn är välkomna gäster på många ställen. Det finns välutvecklade campingplatser, varav många erbjuder eget underhållningsprogram för ungdomarna. Följande campingplatser anses vara särskilt barnvänliga med sina faciliteter och underhållningsprogram:

 • Camping Lilybeo Village
 • Salicamp Boschetto Holiday
 • Camping Village Sporting Club

Använd tillfället att upptäcka Sicilien själv. Campingplatserna är mycket mer än bara ställen att bo på. De är en utmärkt utgångspunkt för upptäcktsturer! De är engagerade i sina gästers välbefinnande och säkerställer en lugn, avkopplande atmosfär på Medelhavets största ö.

Lämna ett svar

Du Kanske Också Gillar