swabian alb 1464774 1280

Camping i Limburg, Nederländerna – Bästa Tips & Råd

Beläget direkt bakom den tysk-nederländska gränsen, erbjuder den holländska Limburg-regionen en mycket speciell semesterkänsla. De lugna städerna och det nederländska språket, som kännetecknas av en speciell dialekt i Limburg, avslöjar omedelbart de små men subtila skillnaderna från Tyskland. De gästvänliga människorna, som i allmänhet talar och förstår tyska väl, ser fram emot gäster som vill uppleva en härlig campingsemester här.

Camping i holländska Limburg

Speciellt i norra och centrala Limburg finns det många trevliga ställen att bo på för campare med tält, husvagn eller husbil. Om du reser i Limburg utan eget fordon eller tält kan du hyra en husvagn eller husbil på många ställen för att njuta av den unika atmosfären på campingplatserna. Större anläggningar har en egen pool där du verkligen kan njuta av sommarmånaderna. Lekplatser och underhållning för ungdomar är en del av servicen på många campingplatser i regionen.

Spektrumet sträcker sig från boende mitt i naturen till bekvämt inredda husbilar till lyxiga tält med badrum och toalett eller tältkojor med loftkaraktär. Oavsett om du letar efter lugn och ro, vandrare, äventyrare eller cyklist – det finns en lämplig campingplats med önskat boende för varje campare i Limburg.

Fem exceptionella naturreservat

I norra och centrala Limburg finns fem vackra naturreservat, även kända som ”Big Five”. Nationalparkerna De Meinweg, De Groote Peel, Het Leudal, Rivierpark Maasvallei och GrensPark Kempen~Broek är idealiska för naturälskare och aktiva semesterfirare som gillar att utforska området på cykel eller till fots. En speciell egenskap är ridturerna i naturreservaten Ska erbjudas.

Nöje, shopping och vattensporter

Limburg har mycket mer att erbjuda än naturlig skönhet. I Panningen, Venray, Weert eller Roermond kan du uppleva en härlig dag med shopping, antingen till de välkända stora namnen i landet eller till små butiker som har sin alldeles egna charm. Däremellan tar du en paus på ett idylliskt kafé för att komma undan liv och rörelse. Oavsett om det gäller kaffe och kaka eller en lunch med kulinariska delikatesser från regionen – i restaurangerna och caféerna hittar du definitivt den bästa godbiten för varje tid på dagen.

Det vidsträckta området Maasplassen är ett sant vattensportparadis. Här kan du simma, surfa, segla, dyka, paddla, ro och kanot. Om du behöver lite mer action, prova att åka vattenskidor eller wakeboard. Du kan också åka till Maasplassen för en båttur eller för att bada.

Cykling och vandring i Limburg

Det vattniga Meuselandskapet eller regionens skogsbevuxna naturreservat är perfekta för cykling och vandring. Ett utmärkt utvecklat ruttnät möjliggör bekymmerslösa aktiviteter förbi idylliska byar och landskap. Här och var ska du passa på att stanna till i en bybutik eller ett café och njuta av limburgarnas gästfrihet.

Kultur och konst i Limburg

Limburgare har ett hjärta för kultur och konst. Det är därför inte förvånande att du kan beundra många historiska sevärdheter och museer i regionen. Den enorma rikedomen av slott, kyrkor, kapell, kvarnar och monument fullbordar det kulturella och historiska arvet. Tack vare modern teknik kan du ta reda på allt om respektive historia och användning med din smartphone. Det är så campare upptäcker berättelserna bakom platserna de passerar på ett lekfullt och interaktivt sätt. Den personliga guiden finns alltid i fickan.

Äta och dricka i Limburg

Limburgare njuter av god mat och dryck, liksom deras gäster. Kända restauranger, mysiga pubar, matsalar och brasserier inbjuder dig att dröja kvar och prova. Toppkockar lagar de läckraste rätterna i Limburgs stjärnrestauranger, inklusive typiska limburgska specialiteter som sparris, sirap och senap. Även när du är hungrig på språng kan du nästan alltid hitta rätt tillfälle. Pannkaksrestauranger, snackbarer, pizzerior och glassbarer erbjuder kulinariska läckerheter när du är på språng.

Lämna ett svar

Du Kanske Också Gillar

  • Vandra & Campa på Gardasjön

  • Tryck och friluft – Skapa unika campingminnen

  • 5 Saker du Bör ha med dig på din Campingresa

  • Förnybar Energi vid Camping – Bästa Tips & Idéer [Husbil & Husvagn]