coast 340348 1280

Camping i Cinque Terre: Viktiga tips

Cinque Terre brukar hänvisas till Liguriens kustremsa mellan Levanto och La Spezia. Översatt till svenska betyder ”Cinque Terre” ”fem länder”.

Detta syftar på de fem hundra år gamla grannsamhällena som klamrar sig fast vid den italienska rivierans klippor som örnnästen.

De färgglada husen i den före detta fiskebyn och det unika naturlandskapet med gamla palatser och historiska befästningar har blivit en av av turistmagneter under de senaste decennierna utvecklats i Italien. 1999 utsågs en stor del av området till ”Cinque Terre National Park”.

Omkring 25 kilometer norr om Cinque Terre, välkomnar denna campingplats dig mitt i en trädbevuxen bassäng. En gratis pendelbuss tar dig var 15:e minut till kusten vid den närliggande badorten Deiva Marina eller till tågstationen, varifrån du kan ta den regionala expressen direkt till Cinque Terre.

Den cirka 800 meter långa stenstranden har belönats för sin utmärkta vattenkvalitet. Campingen i sig är också engagerad i hållbar turism och lägger stor vikt vid effektiv avfallssortering. Det finns även en lekplats för de minsta och en mataffär med ett brett utbud av produkter för vardagens behov.

Tigullio Camping e Resort, Sestri Levante, Ligurien

Den 4-stjärniga platsen ligger ungefär halvvägs mellan Genua och Monterosso och är idealisk för camping – semester nära Cinque Terre. Det terrasserade området med olivträd från Medelhavet är perfekt anslutet till motorvägen och du kan enkelt nå din destination på bara 45 minuter med bil.

Campingens egen strand ligger cirka 900 meter bort och trafikeras av en pendelbuss från juni till september. Tack vare de svagt sluttande bankarna kan även små barn plaska omkring i vattnet här. Alternativt erbjuder en lekplats, miniklubb och ett animationsprogram speciellt anpassat för yngre gäster med clowner och jonglörer variation

Camping Gianna, Tellaro, Ligurien

Camping Gianna ligger cirka 25 kilometer från Riomaggiore, sydost om Cinque Terre vid Gulf of La Spezia. Även här dominerar idylliska olivlundar landskapet, medan ställplatserna ligger intill en brant bergssluttning och erbjuder utsikt över Medelhavet. Du kan också hyra en av POD-bungalowerna i trä och njuta av ännu mer avskildhet.

En utomhuspool, restaurang och minilivs ger allt du behöver för en avkopplande campingsemester i nationalparken Cinque Terre. Ett sport- och underhållningsprogram för unga och gamla lämnar inget utrymme för tristess, medan cykeluthyrningen på plats uppmuntrar till utflykter med hela familjen.

Camping River, Ameglia, Ligurien

På en kurva in floden Magra, inte långt från mynningen av floden Magra Medelhavet, kan du parkera ditt tält och husvagn på en äng omgiven av frukt och lövträd eller flytta in i ett av de rymliga hyresbostäderna. Hoppa sedan in i utomhuspoolen eller bubbelpoolen eller unna dig en cocktail i poolbaren.

Blir du hungrig har du valet mellan restaurang, focacceria och stormarknad. Alternativt kan du hyra ett lämpligt fordon från en cykel- eller båtuthyrning och se vad mer området har att erbjuda. Stranden, cirka 3,5 kilometer bort, är mycket trevlig och kan även nås med platsens egen skyttel. Du kan köra från campingen till nationalparken Cinque Terre på cirka 40 minuter.

Camping Taimi, Marina di Massa, Toscana

Några kilometer längre bort, strax bortom den toskanska gränsen, ung 4-stjärnig campingplats välkomnar dig, cirka 500 meter från sandstranden i La Cicala lido. Framför de vita marmorbergen i Carrara slår du läger på en platt äng under skuggiga tallar och lövträd och cirka 45 minuter med bil efter att du lämnat campingen står du framför dörrarna till nationalparken Cinque Terre.

Lämna ett svar

Du Kanske Också Gillar