lighthouse christmas cartagena murcia 3779709 1280

Campingsemester Murcia, Spanien – Tips och Råd

Camping semester i Murcia är kopplat till en liten resa genom tiden. Särskilt huvudstaden väcker stor entusiasm i detta avseende. Den medeltida katedralen går tillbaka 600 år och byggdes en gång på platsen för en moské. Med tiden har flera arkitektoniska stilar påverkat stadens utseende. Det lokala museet, kapellen Velez och Junterón och hjärtat av kung Alfonso X El Sabio i en urna är höjdpunkterna för ett besök i katedralen.

Biskopspalatset och Almudi-palatset är andra platser värda att se Metropolens magnifika byggnader. Det tredje äldsta universitetet i landet, som är baserat i Murcia, bör inte förbli onämnt. Den romerska teatern är symbolen för Cartagena och går tillbaka till 1000-talet e.Kr. Basilica di Santísima y Vera Cruz, en del av en före detta tempelriddarnas fästning, är en av de mest imponerande byggnaderna i Murcia.

Naturen, som bildades på grund av de klimatiska förhållandena med torka och värme, har också sevärda saker i beredskap. Fossila sanddyner, klippor, stränder, sedimentära stenar som kalksten eller metamorfa stenar som skiffer och fyllit kan beundras i Calblanque Regional Park. Landskapet med eroderade klippformationer vid Bolnuevo, som bildades av vind och vatten, står för ett futuristiskt utseende planetariskt landskap som drar förvånade blickar.

Vackra stränder och kontinentens grönsaksträdgård

De som planerar ett besök i Murcia har massor av vackra stränder att välja mellan längs den 250 kilometer långa kustlinjen Costa Cálida. Den vackraste av dem finns bland annat på båda sidor om udden La Manga, som skiljer Medelhavet från saltvattensjön Mar Menor. De otaliga soliga dagarna i Murcia kan avnjutas till fullo här

Murcia-regionen är känd för sin frukt och grönsaksodling rikskänd. Experter och entusiaster vill också hänvisa till regionen som kontinentens grönsaksträdgård eftersom skörden exporteras till nästan alla länder i Europa.

Campingplatser i regionen Murcia

Särskilt längs Costa Cálidas kust är Murcia välsignad med otaliga campingplatser, varav många är öppna året runt. Campare njuter av havet och solskenet på sommarlovet, medan övervintrar uppskattar de milda temperaturerna under den kalla årstiden.

Mellan bergskedjorna i inlandet och Medelhavskusten ligger Murcia-regionen, som kännetecknas av ett kontrastrikt landskap, utmärkt gastronomi och gästvänliga människor. En plats där konst, kultur och tradition ligger nära varandra.

Med en årlig medeltemperatur på 20oC och den unika möjligheten att njuta av 2 hav samtidigt, nämligen Medelhavet och ”Mar Menor”, erbjuder ”Costa Cálida” en kustlinje på 250 kilometer lång för allas njutning.

Med 3 000 soltimmar om året finns det gott om möjligheter att åka på utflykter ”på landsbygden” i interiör, perfekt för att utöva en mängd olika aktiviteter. Dessutom är Murcia-regionen den idealiska platsen att koppla av och ta hand om din hälsa, och erbjuder lerbad, läkande mineralvatten från Mar Menor och de nationellt erkända kurorterna Archena och Fortuna.

Njut av Murcia-regionen på en av de otaliga campingplatserna

I regionen finns året runt öppna campingplatser som t.ex. som Camping San Javier, Camping Capfun La Manga och Camping Playa de Mazarrón inbjuder dig också att sola på vintern.

Dessutom inspirerar faciliteter direkt vid havet som La Manga, Mar Menor, San Javier, Los Madriles, Las Torres, Playa Mazarrón eller Bellavista samt de naturliga campingplatserna Camping Sierra Espuña, Camping La Puerta i Moratalla, Camping La Rafa i Bullas, Camping Totana och Camping La Paz i Murcia. Camping Fortuna och Camping Los Delfines är ansvariga för välbefinnande och avkopplande stunder på spaet, medan naturistälskare bör känna sig i goda händer på Camping the Portus.

Lämna ett svar

Du Kanske Också Gillar