alaska 2178312 1280

Vintercamping i Sverige: Bästa Platserna och Regionerna

Den som vill campa på vintern har två alternativ: Antingen fly söderut eller bli vän med den kalla årstiden och tillbringa en semester i snön. Om du tillhör den andra gruppen och är entusiastisk över skoj i backen, snöskoturer och andra utomhusäventyr i snön, är campingplatserna i Sverige gjorda för dig på vintern.

Allmänna tips för vintercamping i Sverige

Många campare åker bara ut under sommarmånaderna. Men Sverige har också mycket att erbjuda under den kalla årstiden. Särskilt skidåkare kan se fram emot spännande pistupplevelser: I de skandinaviska fjällen på gränsen till Norge följer det ena fantastiska skidområdet efter det andra, inklusive Åre, ett av de modernaste skidområdena i Nordeuropa.

’Men det finns också mycket att uppleva utanför backarna: hundspannsturer i den snötäckta vildmarken i Lappland, skotersafari genom snötäckta skogar eller isfiske på frusna sjöar. Ju längre norrut du kör, desto större chans har du att se det fascinerande norrskenet i Aurora Borealis med dina egna ögon.

Sverige är verkligen ett absolut drömland för vintersemester!

Campingplatsen, öppet året runt, ligger bara 3 km från Östersunds centrum och erbjuder inte bara ställplatser utan även mysiga fritidshus. Men huvudattraktionen för vintercampare är fjällen i Årefjällen. Åre, Sveriges största alpina skidort, ligger bara en timme från campingen.

Munkebergs Camping

Munkebergs camping ligger direkt vid Lersjön i Värmlands orörda naturlandskap. Eftersom sjön är frusen hela vintern kan du åka skridskor, isfiska eller vandra på isen här. Norr om sjön finns ett antal längdskidspår och rutter för skidturister. Skotersafari erbjuds också på plats.

Swecamp Flottsbro

Mitt på landsbygden och samtidigt nära stan: Campingen Flottsbro ligger bara 15 km från centrala Stockholm och är därför perfekt för en stadsresa på. Det finns också ett stort fritidscenter på plats med skidbackar, liftar, snökanoner och ett stort hopp för snowboardåkare. Ett bra ställe för alla som inte vill välja mellan stad och vintersport!

Camping Vemdalen

I de ursprungliga bergen i Jämtland ligger med Camping Vemdalens vid foten av Vemdalsfjällen är ett riktigt paradis för att njuta av naturen. Den närliggande staden har mindre än 600 invånare – vill du tillbringa en lugn semester i en underbart vacker vintermiljö har du kommit rätt. Det finns även ett antal längdskidspår och de närliggande skidområdena Björnriket och Vemdalsskalet.

Sysslebäcks Fiskecamping

Bara 10 km från backarna på Nedför backarna från Branäs – en av de mest kända skidorterna i Mellansverige – ligger mysiga Sysslebäcks Fiskecamping i Värmland. Platsen är särskilt populär bland sportfiskare eftersom den ligger precis vid Klarälven – kanske du provar lyckan även under den kalla årstiden? Men vandringar genom de vintriga skogarna rekommenderas också starkt.

Åsele Camping

I Lapplands orörda vidder erbjuder Åsele Camping den perfekta miljön för ett vinter utomhusäventyr längst i norr. Campingen ligger direkt vid Angermanälven och har en huvudattraktion: vacker natur så långt ögat kan nå. Om du vill utforska Lappland till fots, på skidor eller med snöskoter, hittar du den perfekta utgångspunkten här.

Orsa Camping

Mycket populär bland vintercampare som inte åker så långt norrut, är Orsa Camping vid stranden av sjön med samma namn. Campingen ligger nära Sveriges sydligaste skidort i Grönklitt. Här hittar du förutom backar även längdskidspår och en ishall. Grönklitt har till och med en djurpark med en av de största isbjörnshägnen i världen. Bara det är värt ett besök!

Lämna ett svar

Du Kanske Också Gillar