dubrovnik 512798 1280

Campingsemester i Kroatien: En Campares Paradis

Kroatien, det mångfacetterade landet vid Adriatiska havet, är att perfekt resmål för alla campingälskare som vill njuta av alla aspekter av denna speciella semesterform. Oavsett om det gäller miniläger eller lyxig camping – här kommer varje campare att hitta rätt plats för sin drömsemester. Det finns totalt 526 olika platser att välja mellan i Kroatien, belägna längs den vackra kusten eller inlandet.

Med spektakulära nationalparker, tusentals kilometer kustlinje, otaliga öar och stränder, varma värdar och en rika kultur- och naturarv Kroatien inspirerar sina gäster varje år på nytt. I kombination med en mängd olika fritidsaktiviteter på land eller vatten kan du tillbringa en oförglömlig semester här. Vandring, cykling, forsränning, stand-up paddling eller segling är bara några av de möjliga aktiviteterna på semestern i Kroatien.

Familjemini -campingar i Kroatien med en lugn atmosfär

Naturälskare och familjemänniskor känner att minicampingplatserna i Kroatien är ideala. Med max 30 boenden och designade för max 100 personer kommer campare i kontakt med det unika naturlandskapet och lär känna vänliga värdar som tillhandahåller ställplatser eller bekvämt boende.

Dessa speciella campingplatser finns inte bara längs kusten, du kan också bege dig till sådana lugna platser inåt landet nära sjöar eller floder.

Camping i Kroatien med en touch av lyx

Mångsidigheten hos en campingsemester i Kroatien återspeglas också i campingen.

Den lyxiga campingvarianten med övernattningar i safaritält eller bekväma husbilar inspirerar allt fler som inte vill klara sig utan en gnutta lyx på semestern. Ofta beläget nära stranden, efter en god natts sömn, kan gästerna äta frukost på en härlig terrass i solskenet och njuta av vågornas brus. På många campingplatser går den ekologiska medvetenheten inte förlorad ens med camping. Byggnader av trä och sten ligger naturnära och tar hänsyn till den naturliga miljön.

Upplev Kroatien aktivt

Vilket bättre sätt att kombinera campingsemester än aktiva fritidsaktiviteter i den kroatiska naturen? Det spelar ingen roll om det är stand-up paddleboarding i Adriatiska havets vackra vatten, skärmflygning över Učka-bergens toppar eller cykling från ö till ö – aktiva semesterfirare kommer lätt att hitta sin favoritsysselsättning. Förutom kondition och fysisk och mental avslappning ger många aktiviteter också en dos adrenalin.

Kroatiens bergiga inland inbjuder dig till omfattande cykelturer, som är mycket väl utvecklade rutter som är mycket roliga. Förbi vinrankor och olivlundar är det värt att stanna till på en restaurang på många ställen för att prova de lokala specialiteterna. Dessa tillagas med mycket kärlek enligt recept som ofta förs vidare från generation till generation.

Floderna Korana, Kupa eller Mrežnica erbjuder vattensportentusiaster som några äventyr. Speciellt vid forsränning ökar adrenalinnivån avsevärt. Turen på forsen och genom några raviner garanterar en underbar naturupplevelse full av nöje och motion för hela familjen

Camping Omišalj i Primorje-Gorski kotar

ADAC Superplatz Camping Omišalj ligger direkt vid havet och lämnar inget övrigt att önska. Denna moderna, professionellt skötta anläggning sträcker sig runt en vacker badvik och inspirerar med sitt omfattande utbud för barn och fritidsaktiviteter. Spektrat sträcker sig från varierad animation för ungdomarna till ett spännande badparadis för alla åldrar till ett varierat utbud av sporter.

Plitvice Holiday Resort

Alla som älskar det ”indiska” på semester är på rätt plats här: Winnetou Scenery ’Schatz im Silbersee’ löper genom denna plats som en röd tråd. Den lilla indiska byn med tipis är verkligen höjdpunkten på Plitvice Holiday Resort, som erbjuder sina gäster vackra lägenheter och husbilar. Beläget i inlandet är resor till regionens fascinerande naturlandskap värda besväret.

Oaza Mira Camping Resort

På Kroatiens sydkust ser Oaza Mira Camping Resort fram emot gäster från hela världen. Beläget mellan havet och sötvattensjön Vransko Jezero och utrustad med ett underbart poolområde, kan campare bestämma var deras personliga preferenser ligger. Tack vare sin utmärkta infrastruktur med brygga, rena sanitära anläggningar, lekplats och restaurang, kan oförglömliga semestrar tillbringas i Zadar.

Mer information

Campingsemestrar i Kroatien bör definitivt stå på en campares önskelista. Campingplatserna som oaser av välbefinnande, en hisnande kustlinje vid Adriatiska havet, romantiska öar och ett vackert naturlandskap utgör den perfekta bakgrunden för en underbar semester.

Lämna ett svar

Du Kanske Också Gillar