hotel 1330850 1280

Vad du Bör Tänka på När Du Bokar & Väljer Hotell – Tips & Råd

Ditt flyg är bokat och det är dags att välja hotell för den kommande resan. Det valda hotellet kommer att vara ditt tillfälliga hem för en period och ska vara bekvämt, välkomnande och trevligt. Ett illaluktande, förfallet hotell med dåligt läge kan vara frustrerande och kan förstöra hela din semester. Det finns ett brett utbud av hotell och Airbnbs tillgängliga runtom i hela världen så, vilka saker bör man tänka på innan man väljer ett hotell?

På grund av den senaste internetexplosionen är det lättare än någonsin att kontrollera all nödvändig information om hotell – läge, rumsstorlek, bekvämligheter och utseende. Att välja hotell kan vara tidskrävande och överväldigande men det är mindre stressande än flygbokningar eftersom det finns många alternativ på sajter som Booking.com. Du kan även klicka här för att läsa mer.  Man bör dock inte ta lätt på det och ha några definierade faktorer i åtanke när man letar efter hotell. Här är de viktigaste sakerna du bör tänka på när du väljer hotell för din semester:

Hotellläge

En av de mest uppenbara och viktigaste sakerna som måste kontrolleras är den exakta platsen för hotellet. Det bästa sättet att hitta det är genom Google Maps och användarrecensioner. Om du letar efter en badort vill du se till att hotellet ligger precis vid stranden och inte en mil bort. Räkna ut de områden där du kommer att tillbringa större delen av din tid och boka i det området. Det är bra om du är inom gångavstånd från de områden du planerar att besöka. Om du lyckas hitta ett hotell som dessutom har fantastisk utsikt i din budget, kommer din semester att vara klar. Tänk på att du kan behöva kollektivtrafik, livsmedelsbutiker och matställen och de bör finnas nära till hands.

Hotellrum

Hotellets rum är platsen där du ska spendera mycket av din tid, så det bör prioriteras. Kontrollera alla specifikationer för rummet – bilder, storlek, utsikt, sängalternativ, badrum, luftkonditionering och uppvärmning. Glöm inte andra bekvämligheter som en te-/kaffebryggare, värdeskåp, kylskåp och strykbräda. Bilder som visas av webbplatserna kan vara vilseledande, så kontrollera recensionerna angående renlighet, storlek, buller, vyer etc.

Hotellbekvämligheter

De tjänster och faciliteter som tillhandahålls av hotellet bör inte ignoreras. Ett hotell med ett lågt grundpris men försumbara faciliteter kan kosta dig mer än ett hotell som har massor av tillägg.

Kontrollera om hotellet har de bekvämligheter som du kan behöva under din vistelse. Rumsservice, städning, 24-timmarsreception och concierge är några av de grundläggande tjänsterna som ett bra hotell bör tillhandahålla. Andra bekvämligheter som man bör kontrollera, beroende på dina krav är:

  • WIFI
  • Gym/Spa/Pool
  • Business Center
  • Hiss
  • Gratis parkering
  • Matalternativ
  • Flygplatstransfer
  • Husdjursvänligt/rullstolsanpassat
  • Bagageförvaring

Hotellbetyg och recensioner

När vi söker efter hotell är det första vi kontrollerar hotellets stjärnbetyg. Men betyg är inte alltid lämpliga. Jag har stött på femstjärniga hotell som ser ut som trestjärniga och vice versa. Gå igenom rankningen som tillhandahålls av tredje parts webbplatser innan du bestämmer dig för ett hotell. Dessa betyg är baserade på gästens recension. Läs några recensioner för att avgöra vilka som är de största problemen som kunderna står inför för att skapa dig en bättre uppfattning av vad du kan förvänta dig.

Gratis frukost

Det skulle vara till hjälp om ditt hotell också inkluderar gratis frukost. Den kontinentala frukosten har något för alla och du behöver inte oroa dig för att ordna mat tidigt på morgonen. Dessutom sparar det massor av pengar. Kolla med hotellet angående vilken typ av frukost de serverar och avgör sedan om det är värt att överväga.

Läs det finstilta

Du har hittat ett utmärkt hotell med mycket bra recensioner och du är redoatt boka. Men vänta, kollade du avbokningspolicyn, policyn om utebliven ankomst, skatter, resortavgifter, dryckespolicy och andra saker? Kontrollera om hotellet kommer att debitera ditt kreditkort omedelbart eller bara spara uppgifterna för framtida referens. Debiterar de hela beloppet eller bara en insättning? Bättre att reda ut det nu än att ångra sig senare.

Hotellets rykte

Hotell som ingår i populära hotellkedjor är säkrare alternativ än fristående hotell. Vi kan generellt förvänta oss en viss standard från välrenommerade kedjor eftersom de har sitt rykte att tänka på. Det är fördelaktigt att gå med i lojalitetsprogram för bra hotellkedjor. Sådana program visar sig vara fördelaktiga eftersom du kan få massor av gratisbitar så småningom som tidig incheckning, sen utcheckning, gratis frukost och rumsuppgraderingar.

Tid för incheckning/utcheckning

Detta är en faktor som är betydande men som förbises många gånger. Om du anländer till staden tidigare än den planerade kontrolltiden eller lämnar staden mycket sent, skulle du vara utan rum. Fråga hotellet om de tillåter tidig incheckning eller sen utcheckning. Många gånger är hotellen förstående och tillmötesgående. Åtminstone borde de vara villiga att hålla ditt bagage utan extra kostnad.

Hotelltillgänglighet och säkerhet

Hotellet ska vara lättillgängligt från flygplatsen och tågstationen. Om hotellet erbjuder gratis flygplatstransfer, skulle det vara ett stort plus. Kollektivtrafiken ska finnas i närheten så att resandet blir enkelt och prisvärt. Kostnaderna för Uber och taxi ökar avsevärt till din budget. Hotellet ska ligga i ett säkert område och man ska känna sig trygg när man närmar sig det vid udda tider. Om du är en ensam kvinna eller reser med barn måste man vidta extra försiktighetsåtgärder.

Prissättning

Det är givet att hotellet måste passa din budget. Priset på hotellet beror på läget och bekvämligheterna det erbjuder. När du väl har bestämt dig för ett hotell är det bäst att jämföra priserna på tre/eller fyra av dina betrodda plattformar och kontrollera alla pågående erbjudanden på hotell. Boka inte på bokningsplattformar som inte är pålitliga.

Gå med pålitliga portaler som Booking.com och Expedia.com. Att boka direkt med små och okända hotell kan visa sig vara knepigt och stressigt, eftersom hotellet kanske inte svarar vid avbokningar eller datumändringar.

Lämna ett svar

Du Kanske Också Gillar